Lipanj 27, 2025, 10:42:31 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: sadnja biljaka-pitanja  (Posjeta: 976 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline karla339

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
sadnja biljaka-pitanja
« u: Ožujak 03, 2014, 07:30:03 prijepodne »
malo sam listala po internetu i trazila kako se sade biljke.. sto tu sto drugdnje....i odlucila sam da cu za pocetak kupiti hranjivu podlogu  a necu namakati zemlju (cisto za prvi put pa cu vidjeti koliko mi to pase i da li mi se isplati) e sad procitala sam da treba staviti onu mrezicu za komarce kad se stavi sloj podloge (i koliko bi trebalo cm podloge biti za akvarij od 54l?) te onda tek sljunak (koliko bi njega onda cm trebalo staviti?) i da jos sam procitala da se naprijed treba staviti vise sljunka i manje podloge da se nevidi (da li je to potrebno i da li se to moze tako ako mislim imati i biljke i u prvom planu?)....i odlucila sam da cu za prvu ruku kupiti tekuci co2 te cu kad potrosim prijeci na to da ga sama proizvodim....i ako nadem u pet centru (sto zasigurno hocu) kupiti cu one olovne trakice za biljke kao utege ako su jeftine a ako ne onda cu staviti kamenje da drzi biljku....i jos cu kupiti tekuce gnojivo

i jos nesto sto mi nije jasno ja biljku sadim korijenom u hranjivu podlogu ili? a ako imam mrezicu za komarce (kojoj nevidim svrhu pa ako mi je netko moze objesniti?) onda do mrezice pa da biljka sama pusti korijen u podlogu ili?

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
Odg: sadnja biljaka-pitanja
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2014, 08:53:39 prijepodne »
Mrezicu stavljas ako imas zemlju za cvijece...nisam naisao nigdje drugo da je stavljaju. Korijen skratis na duzinu od dva tri centimetra i sadis tako da ti je prelaz korijena i biljke u visini podloge...kako god posadis tesko da se nece primit ako je biljka zdrava i ima dobre uvjete. Te olovne trake ne znam zasto ce ti,bacas novce.

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #2 u: Ožujak 03, 2014, 09:54:44 prijepodne »
Mrezicu stavljas ako imas zemlju za cvijece...nisam naisao nigdje drugo da je stavljaju. Korijen skratis na duzinu od dva tri centimetra i sadis tako da ti je prelaz korijena i biljke u visini podloge...kako god posadis tesko da se nece primit ako je biljka zdrava i ima dobre uvjete. Te olovne trake ne znam zasto ce ti,bacas novce.

Slažem se :)

Pogledaj si malo na netu, ja sam sa youtube-a naučila štošta :). Za početak to da se crypte ne sade sa korijenom dugim 10 cm pa se onda boriš kako to ugurati u podlogu. Srećom, to su bile crypte pa su još žive :D

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
« Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2014, 10:59:23 prijepodne »
Hvala vam na odgovorima...sad mi je sve puno jasnije...a za to da neke biljke se drugacije sade sam vec gledala par videa na yt u vezi toga kako se sade te koliko se toco rezu i da li se rezu i sve

sutra idem po opremu :)