Srpanj 19, 2025, 20:55:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koje ribe uz moje mogu jos u 54l?  (Posjeta: 10407 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline karla339

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
Odg: koje ribe uz moje mogu jos u 54l?
« Odgovori #50 u: Ožujak 04, 2014, 19:38:47 poslijepodne »
a budem pitala nekog ko se kuzi u to da ide samnom samo jos nez kog hehe ali budem ja nasla
a to smo i mislili u obicnu kantu ga staviti (vidla sam na yt da to rade ljudi) jer mi samo jos treba poplava u vlastitoj sobi dok spavam po mogucnosti kakve sam ja srece lol
eh vidis super je to za brtve da se mogu ovako kupiti pa da odma stavimo nove za svaki slucaj
a to za grijac i filter sam bas citala danas tu na portalu o tome koliko wata za koliko l

a mislili smo uzeti od 1cm barem sam to vidjela da je standardno za 100l po netu...i za pokolopac sam isto citala pa vjerovatno i hocemo ici za tu varijantu kad si to sad napisao....a tata je zaduzen za sjetlo i on je rekao da ce on to rijesiti i da zna kako (ali za svaki slucaj cu ja njemu savjetovati ovo hehe)....da znam zato smo se i odlucili napraviti homemade skoro sve

a i ja isto mislim tako posto mi tata zna cijeli zg (kako ja to volim reci) pa bismo mogli dobiti jos povoljnije od povoljnog  ;)

ali necu zuriti posto akvarij necu imati jos narednih mj dana, a ako necu imati srece onda mozda i vise (a do tad cu pomalo nabavljati pribor)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #51 u: Ožujak 06, 2014, 10:28:38 prijepodne »
jos sam primjetila da mi se jedna zenka dosta udebljala odkad sam ju dobila...sad ja neznam jer to zato sto je prozdrljiva pa se prejela (jer danas je bas narocito napuhnuta) ili je to zato sto ima male ribice....ona ima crno kod repa ali neznam sada dali je to zato sto treba kakati ili su to ipak oci ribica.....rekla bih da se prejela (jer sam citala po forumu da se i drugima zna ribica prejest pa izgleda ko da je ''trudna'') ali je vise napuhnuta naspram drugih pa sad neznam

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #52 u: Ožujak 06, 2014, 11:42:00 prijepodne »
Mislim da se možeš pripremiti na mlade ribice :up: Kad ih previše hraniš, debljaju se sve manje više jednako.
Najlakše ćeš uočiti pomladak na površini uz staklo, jer kad se okote moraju napuniti zračni mjehur na površini. Kasnije se sakriju među biljem.

Jedino moraš paziti da ih filter ne povuče. Za 20-tak kn imaš mrežicu mrijestilicu, pa ako nemaš dobro zabiljen akvarij i imaš velike otvore na filteru, možeš kupiti jednu:
http://www.zoocity.hr/tr-mrijestiliste-mrezica-16x13x12cm.aspx?q=3-52494-0-1

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #53 u: Ožujak 06, 2014, 12:03:42 poslijepodne »
pokusala sam je slikati ali neda se ona, preaktivna je, a i na slikama mi neizgleda tako debelo kako mi je uzivo ali cu jos probati uslikati ju par puta kad se smiri malo

zato sam i dosla ovdje to napisati jer mi nisu sve debee samo ona i jos jedna zenka ali ta ima samo mali trbuscic a ova vec ima polako balon  :D
a nazalost imam samo jednu biljku sada i to onu plutajucu (jer sam mislila bilje tek kupovati kad mi dode novi akvarij...usput rekao mi je staklar da ce mi naplatiti 250kn za akvarij pa cu ga sljedeci tjedan dati raditi  :up: ) ....tako da mislim da cu ju samo premjestiti u onaj 10l akvarij ako se ovako nastavi debljati
i da cula sam da traje njihova trudnoca 20-30dana (i da li je to tocno?) pa ako i je trudna onda ju nebi premjestila jos tjedan dva u novi

a mislila sam uzeti mrijestilicu ali neznam da li mi je potrebno posto imam jos taj 10l akvarij

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #54 u: Ožujak 06, 2014, 12:47:17 poslijepodne »
Za plutajuću biljku pretpostavljam da je u pitanju rogolist? Ona je IDEALNA za male gupiće :up: Stavi je neka pluta u jedan miran ugao i mališima je to super.
Ako imaš mali akvarij još bolje :up: Samo, imaš li za njega filtraciju i grijanje? Ili bar zračnu pumpu za aeraciju? Nisam nikad radio mrijesni akvarij, ali mislim da bez grijanja i zračne pumpe sa spužvastim filterom to ne bi išlo.
Ženke su dosta osjetljive, pa ih i prebacivanje iz akvarij u akvarij zna šokirati i dovesti do uginuća. Ja bi ih na tvome mjestu ostavio u velikom akvariju, a u rogolistu će koji mališ sigurno preživjeti.

250kn za toliki akvarij stvarno nije puno. Koje dimenzije ćeš dati raditi?

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #55 u: Ožujak 06, 2014, 13:04:12 poslijepodne »
da rogolist je (dobila ju uz kozice kad sam kupovala)....filtraciju i pumpu za zrak imam,ali grijanje za njega nazalost neamam  :'( tako da cu ju onda najvjerojatnije ostaviti u ovome sadasnjem pa ko prezivi prezivi...

80x40x30 cu raditi 96l ako se ne varam

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #56 u: Ožujak 06, 2014, 19:40:18 poslijepodne »
i pocele su lagane pripreme za novi akvarij...tata je poceo raditi 3d pozadinu cak je i dobro ispala posto i nije neki umjetnik

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #57 u: Ožujak 06, 2014, 19:58:33 poslijepodne »
i pocele su lagane pripreme za novi akvarij...tata je poceo raditi 3d pozadinu cak je i dobro ispala posto i nije neki umjetnik
:D :D :D Mislim da će se tvoj tata opasno zakačiti na akvaristiku, zarazila si ga ;)

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #58 u: Ožujak 06, 2014, 20:08:23 poslijepodne »
Da istina tata je naš  :D
Jel se kuži tata u led rasvijetu? Mislim jel bi znao lemiti ledice jer ako ides sve novo i polako ja bi ti preporučio led rasvijetu!
Ja sam na svom 60x30x35 imao 3x18w i bilo je onako na knap sad imam 30w ledica i super je bilje perla ko ludo!
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #59 u: Ožujak 06, 2014, 21:34:54 poslijepodne »
da rogolist je (dobila ju uz kozice kad sam kupovala)....filtraciju i pumpu za zrak imam,ali grijanje za njega nazalost neamam  :'( tako da cu ju onda najvjerojatnije ostaviti u ovome sadasnjem pa ko prezivi prezivi...
80x40x30 cu raditi 96l ako se ne varam

S obzirom da imaš rogolist i da ih dobro hraniš, ne razbijaj glavu... preživjet će velika većina malaca :up:
Dimenzije novog akvarija su super. Pretpostavljam da je 30cm dubina vode? To je super za biljke zbog svijetla, a i lakše je za održavanje od dubokih akvarija.

:klap: Bravo za tatu :up: Što sve mi roditelji nećemo raditi zbog svoje djece :D Tako je moj stariji sin zaželio akvarij za rođendan, pa navukao ženu i mene na akvaristiku :)
Sad još moraš tatu učlaniti na forum, da ga skroz navučemo na akvaristiku :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2014, 21:38:26 poslijepodne od Luciano »

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #60 u: Ožujak 06, 2014, 22:16:32 poslijepodne »
Ne sumnjam u majstorsko umijeće tvog staklara ali namjena akvarija je prvenstveno da drži vodu.Akvarij tih dimenzija u Pet centru košta 299 kuna.Taj akvarij radi firma koja je specijalizirana za taj posao i daje garanciju na svoje proizvode. Kako na kvalitetu stakla, tako i na kvalitetu silikona kojim ga lijepe. Pramala je uštada da bi jednog dana došla doma a dočeka te dignut parket i još stotinu neugodnost.

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #61 u: Ožujak 08, 2014, 14:52:47 poslijepodne »
Ne sumnjam u majstorsko umijeće tvog staklara ali namjena akvarija je prvenstveno da drži vodu.Akvarij tih dimenzija u Pet centru košta 299 kuna.Taj akvarij radi firma koja je specijalizirana za taj posao i daje garanciju na svoje proizvode. Kako na kvalitetu stakla, tako i na kvalitetu silikona kojim ga lijepe. Pramala je uštada da bi jednog dana došla doma a dočeka te dignut parket i još stotinu neugodnost.
a ma nesumnjamo u tog straklara posto nam je jos prije 8 godina radio akvarij (isto 100l)  koji je kod nas zivio 5 god  a onda smo ga dali (a koliko jos znam jos uvijek super funkcionira) usput je staklar i tatin poznanik pa ako ista bude bilo lako se javi makar po prijasnjim iskustvima mislim da nista nece biti....pa bi nam to bilaq sigurnija opcija od pet shopa

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Ožujak 08, 2014, 14:59:48 poslijepodne »
S obzirom da imaš rogolist i da ih dobro hraniš, ne razbijaj glavu... preživjet će velika većina malaca :up:
Dimenzije novog akvarija su super. Pretpostavljam da je 30cm dubina vode? To je super za biljke zbog svijetla, a i lakše je za održavanje od dubokih akvarija.

:klap: Bravo za tatu :up: Što sve mi roditelji nećemo raditi zbog svoje djece :D Tako je moj stariji sin zaželio akvarij za rođendan, pa navukao ženu i mene na akvaristiku :)
Sad još moraš tatu učlaniti na forum, da ga skroz navučemo na akvaristiku :up:

ovako ribica je jos uvijek napuhnuta tako da vjerovatno je  u pitanju trudnoca.....usput jos jedna zenka mi se pocinje debljati
ne 30cm je sirina a 40 dubina (makar sam i ja htjela obrnuto ali onda bi onda trebala nadoplatiti sto mi je glupo pa ce onda ostati na ovome....

da bravo za tatu  8)  ....mogo bi ali on nije obozavatelj interneta pa tako ni foruma pa sumnjam na veliko da bi

mali update: akvarij mozda bude gotov u ponedjeljak...

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #63 u: Ožujak 10, 2014, 19:48:12 poslijepodne »

:D :D :D Mislim da će se tvoj tata opasno zakačiti na akvaristiku, zarazila si ga ;)
nadam se jos mi je danas isao i po akvarij  :-[
tako da brcina (naspram mojih) kroz tjedan cemo nabavljati pribor sto nam treba
pozadina se susi....za vikend ga pocinjemo montirati (ako bog da)
te onda polako ostaviti da se filtrira dok odlucujem koje ribe te da citam malo o njima da vidim sta im pase (ali savjetovali smo se sa par ljudi kod kojih smo bili za akvarije) i mislimo ic sa ciklidnim  :)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #64 u: Ožujak 10, 2014, 19:50:25 poslijepodne »
a ako se i on navuce na akvaristiku onda nebudem morala samo ja financirati pa mi to recimo i neki cilj....ali znajuci njega on to radi zato kaj me voli a ne zato kaj voli ribe heheh

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #65 u: Ožujak 10, 2014, 20:09:29 poslijepodne »
:D I ja sam kupio akvarij jer volim svoje sinove, nije da sam kao pasoljubac bio nešto lud za ribicama (osim na gradelama) :roll:
Ali, eto, nekako mi se svidjelo i sad nemam kamo  :'( Samo ne znam hoću li više ikad uzeti pušku u ruke i loviti ribu kao nekoć... nekako sam se saživio sa tim beštijicama :D

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #66 u: Ožujak 10, 2014, 20:11:25 poslijepodne »
Da istina tata je naš  :D
Jel se kuži tata u led rasvijetu? Mislim jel bi znao lemiti ledice jer ako ides sve novo i polako ja bi ti preporučio led rasvijetu!
Ja sam na svom 60x30x35 imao 3x18w i bilo je onako na knap sad imam 30w ledica i super je bilje perla ko ludo!

da kuzi se bas mi je i rekao da ce mi iskemijati nesto za tom led rasvjetom pa smo neki dan gledali po netu sve to kako se radi poklopac sa svime time (od cega smije od cega ne te najpopularnije materijale itd itd) te koje mogui kako mogu (sad ja to neznam reci ali glavno da on zna sta treba napraviti)

:D I ja sam kupio akvarij jer volim svoje sinove, nije da sam kao pasoljubac bio nešto lud za ribicama (osim na gradelama) :roll:
Ali, eto, nekako mi se svidjelo i sad nemam kamo  :'( Samo ne znam hoću li više ikad uzeti pušku u ruke i loviti ribu kao nekoć... nekako sam se saživio sa tim beštijicama :D

ah ja se najiskrenije nadam da ce tako biti i kod mog tate ali samo znam da zadnji put kad smo imali ribe je viko nikad vise ribe u ovu kucu neidu (a vidi vidi imam 3 akvarija u kuci trenutno heheh)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Ožujak 11, 2014, 17:39:22 poslijepodne »
doslo danas kamenje pa sam ih slagala malo tek toliko da vidim sta sve mogu s njima, sutra idu na provjeru i na pranje, onda do kraja tjedna ce doc snjunak te ce se osusiti 3d pozadini pa za vikend lagano montiranje

evo 3d pozadine by tata

kamenje

Offline condor

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Ožujak 11, 2014, 17:47:04 poslijepodne »
Odlično, bolje ti je da uzmeš pijesak nego šljunak ako je ciklidni.

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Ožujak 11, 2014, 17:51:02 poslijepodne »
Odlično, bolje ti je da uzmeš pijesak nego šljunak ako je ciklidni.

hvala...joj vidi mene glupe i uzimamo pijesak samo sam ja krivo napisala  :D
samo jos neznamo koje boje zuti sivi bijeli...
« Zadnja izmjena: Ožujak 11, 2014, 18:02:48 poslijepodne od karla339 »

Offline condor

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Ožujak 11, 2014, 19:03:08 poslijepodne »
E kad izaberete pijesak onda završni sloj farbe na pozadini dok je jos mokra lagano posipajte sa tim pijeskom da se zaljepi i izgleda prirodnije, neznam di sam to vidio ali tu na forumu ima  negdije malo potraži.

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #71 u: Ožujak 11, 2014, 19:40:46 poslijepodne »
E kad izaberete pijesak onda završni sloj farbe na pozadini dok je jos mokra lagano posipajte sa tim pijeskom da se zaljepi i izgleda prirodnije, neznam di sam to vidio ali tu na forumu ima  negdije malo potraži.

a mislili smo mozda i ne stavit 3d pozadinu pa smo stavit crnu ili tamno plavu pozadinu obicnu jer ribe se ipak najbolje vide na tamnoj podlozi (bar sam ja to procitala na par mjesta)

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #72 u: Ožujak 11, 2014, 19:57:40 poslijepodne »
malo jato neonki ili zebrica bi ti odlično pasali  :)

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #73 u: Ožujak 11, 2014, 20:40:31 poslijepodne »
I ja bi ti predložio stavit samo tamnu pozadinu, bit će bolje i ljepše ;)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #74 u: Ožujak 12, 2014, 18:59:09 poslijepodne »
malo jato neonki ili zebrica bi ti odlično pasali  :)

hvala ti na odgovoru ali vec sam se bila odlucila sta cu  :)

I ja bi ti predložio stavit samo tamnu pozadinu, bit će bolje i ljepše ;)

tako ce i biti na kraju, odlucila sam se ipak je ljepse

eto danas dosao pijesak i poklopac se polako poceo raditi vec smo naisli na prepreku i vec smo ju ja i tata uspjesno savladali sad idemo u daljnje pobjede