i jos jedno pitanje
moj je tata stavio neku biljku iz dvorista u akvarij (vise kao grm-stablo izgleda biljka.....naravno stavio je samo dve tri grancice sa listovima i opro ih prije....grancice je privezao za onaj pipavac i stavio ga u akvarij) e sad ja se uzasno bojim je li to dobro imati u akvariju? on je meni rekao nece im biti nista bit to ti je isto ko kad i u baru punu riba padne grana sa stabla iznad....
ali ja sam jos uvijek skepticna po pitanju toga i najradije bi ga izcupala van ali sam htjela prvo pitati je li to u redu tako imati?
nasrecu grana je unutra nije ni 2 sata pa valjda im nije jos nista nastetila jer mi se ribe cine ok
U prirodno riblje stanište istina padne svašta, ali to su mahom biljke iz tog prirodnog okoliša koje je evolucijom usklađeno. Tako npr. u rijeku Orinoco odakle potječu gupići neće upasti grana masline ili lovora, nego flora na koju su gupići navikli. S druge strane, svi mi zaboravljamo da se u prirodi voda kreće, što kroz prirodni riječni tok, što kroz isparavanja i kišu. Te uvjete u akvariju nemamo i treba dobro paziti da se akvarij ne pretvori u žabokrečinu

Moji sinovi bi bili jako sretni da mogu ubaciti u tropski slatkovodni akvarij kakav morski kamen

+ovo nisam napisala ali dobila sam jos gupija (2:1 za zenke naravno) tako da sad u akvariju imam ih 15...i promatrala sam ih i super se slazu iako su ovi prijasnji manji dosta
Baš dobro

Kad budeš imala pun akvarij gupića, možeš ih mijenjati za bilje, hranu, opremu... Akvaristi su ti inače vesela družina koja se voli pomagati