hmmmmmmmm, pa koliko znam rakovi se penju i po grotama i po konopima tako da se mogu penjat i po kablovima, a provlace se i kroz najmanju rupu koliko je velik taj rak??

, jer morskih rakova imas raznih velicina, najveceg kojeg sam do sada vidio je bio25 cm +kljesta koja su mu bila 10 ili 15 cm?! tog raka nema sanse da diras, znas li kako se hvataju rakovi sa rukama a da te ne ustipa????

ako je rak malen, moze se provuc bilo gdje.... a filter ima neku rupu u sebi ? pitam jerne znam, pokusavam pomoc, moje pitanje: kako je rak mogao pobjec ako imas samo pjesak u akvariju????? a rekao si da imas kabel od filtera?

to je to, ako je samo kabel od filtera u akvariju najvjerojatnije se tamo popeo pa zbrisao van, ali kakav je otvor na poklopcu ako ga uopce imas?? ako je manji ( uzi od raka) cisto sumnjam da bi pobjegao, ali nikad ne znas, koliko sam vidio druge akvarije u nekim restoranima sa tim rakovima jastog se penje po glatkoj povrsini samo tako, a rak ne bi bas rekao, znam samo da su brzi i uvjek bjeze na bok, ne znam kako drukcije pomoc