Srpanj 22, 2025, 01:33:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: čistaći u akvariju  (Posjeta: 1867 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline roosy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
  • bolje biti pijan nego star
čistaći u akvariju
« u: Veljača 24, 2014, 11:40:41 prijepodne »
poz koliko mogu  staviti čistaca u akvarij 60 l i koje preporucujete sada imam 6 gupija i 4 molya

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: čistaći u akvariju
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2014, 11:45:29 prijepodne »
Pozdrav , vidim da si nov pa bih te molio da procitas pravila foruma a ne otvarat 2 iste teme .
Od cistaca za tu litrazu bih ti preporucio corydorase i otocinculse . I jedne i druge mozes nabavit u shopovima , otice malo teze ali corydorasa imas . Od svake vrste 5-6 komada .  :up:

Offline xlavier

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2014, 12:19:36 poslijepodne »
ČistaČi ne čistaći.
Corydoras u principu nije čistač. Ni jedna riba nije čistač, jer ni jedna od njih ne jede dreki od drugih riba, već kupe hranu koja je pala na dno.
Ako ciljaš na ribe koje spriječavaju alge u akvariju, tu ti je, kao što je kolega rekao Otto, onda ancić radi nešto posla.
Od puževa tu ti je neritte.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2014, 12:29:18 poslijepodne »
Kako nije čistač kad čisti ostatke hrane koji padaju na dno mislim na corydorase a otocinclusi pak čiste alge pa se opet mogu nazvati čistači, dok recimo tetre uzimaju samo hranu koju im baciš, tako da ako ćemo cjepidlačiti mogu se nazvati čistači.

Galaxy SIII

Offline bounds

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2014, 12:32:43 poslijepodne »
Glavni čistači su akvaristi.  :)

Offline roosy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2014, 13:04:21 poslijepodne »
ispricavam se zbog neznanja nov sam hvala na dosadasnjim odgovorima ali nitko nije odgovorio koliko ih se moze staviti u akvarij i sta mislite o citrusima  iz siska sam bas nemamo neki izbor kod nas samo je jedna trgovina i slabo su opremljeni ako ima tko iz siska trebao bih biljke hvala poz

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 24, 2014, 13:07:54 poslijepodne »
Kako nije čistač kad čisti ostatke hrane koji padaju na dno mislim na corydorase a otocinclusi pak čiste alge pa se opet mogu nazvati čistači, dok recimo tetre uzimaju samo hranu koju im baciš, tako da ako ćemo cjepidlačiti mogu se nazvati čistači.

Galaxy SIII

Uuuu... Volim cjepidlačenje. Dakle, čistač je onaj koji pokupi ono što drugi ne mogu upotrijebiti, recimo praznu kanticu pića na cesti, dolazi čistač, pokupi i baci u svoju kantu. A to ni jedna riba ne radi. ;)

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2014, 13:09:28 poslijepodne »
ispricavam se zbog neznanja nov sam hvala na dosadasnjim odgovorima ali nitko nije odgovorio koliko ih se moze staviti u akvarij i sta mislite o citrusima  iz siska sam bas nemamo neki izbor kod nas samo je jedna trgovina i slabo su opremljeni ako ima tko iz siska trebao bih biljke hvala poz

Količina riba ovisi o njihovoj veličini, Ottića u toliki akvarij može između 5-8. Ancistrus jedan, algojed jedan... i tako to.
Nažalost nisam iz Siska, sorry.

Offline Led Zeppelin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2014, 14:58:00 poslijepodne »
5-6 corydorasa mozes uvalit bez greske,manje nemoj jer su jatne ribe,jos 1-2 ancitrusa i miran si

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #9 u: Veljača 24, 2014, 16:05:06 poslijepodne »
Ancistrusi narastu dosta veliki, tako da budi spreman ih pokloniti i uzeti male kad ti narastu. Ancistrusi su ti pravi komunalci, ja ih obožavam i ne bih nijedan akvarij imala bez te simpatične beštije :).
Corydorasa ima puno vrsta, pogledaj si malo po netu. Neki narastu dosta veliki pa će ih 6 komada na tu litražu biti previše. Neki ostanu mali. Ja imam pandice i paleatuse, ukupno 5 komada, te 1 ancistrusa.

Oni će ti čistiti dno od viška hrane. I ubaci i par kozica, one isto obavljaju dobro taj posao. ;)

Offline roosy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 24, 2014, 17:49:30 poslijepodne »
hvala poz

Offline kliker

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 24, 2014, 18:42:03 poslijepodne »

Galaxy SIII

Uuuu... Volim cjepidlačenje. Dakle, čistač je onaj koji pokupi ono što drugi ne mogu upotrijebiti, recimo praznu kanticu pića na cesti, dolazi čistač, pokupi i baci u svoju kantu. A to ni jedna riba ne radi. ;)
Pa no sam si napisao ono što drugi ne mogu upotrijebiti a to je u ovom slučaju hrana koju ne pojedu ostale ribe i onda dođe npr. corydoras i to počisti i logično da se na riječ počisti veže čistač.  :D
No da se vratimo na postavljeno pitanje imaš sad baš u čoporativi narudžbu pandi kojih možeš ubaciti oko 6kom slobodno te ti ih lozinjo pošalje busom za sisak barem je tako  bila praksa do sad a i otiće imaš u oglasima koje ti također može poslati busom i problem riješen što se tiče čistača ili već kako ih hoćeš nazvati

Galaxy SIII

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 24, 2014, 19:20:16 poslijepodne »
Uh... Ne bitno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline roosy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Veljača 24, 2014, 19:24:05 poslijepodne »

Galaxy SIII

Pa no sam si napisao ono što drugi ne mogu upotrijebiti a to je u ovom slučaju hrana koju ne pojedu ostale ribe i onda dođe npr. corydoras i to počisti i logično da se na riječ počisti veže čistač.  :D
No da se vratimo na postavljeno pitanje imaš sad baš u čoporativi narudžbu pandi kojih možeš ubaciti oko 6kom slobodno te ti ih lozinjo pošalje busom za sisak barem je tako  bila praksa do sad a i otiće imaš u oglasima koje ti također može poslati busom i problem riješen što se tiče čistača ili već kako ih hoćeš nazvati

Galaxy SIII daj mi pojasni kako do te čoporative

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #14 u: Veljača 24, 2014, 19:56:17 poslijepodne »
Evo kolega link na čoporativnu i nabavu pandi
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=84151.400

Offline Karla

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #15 u: Veljača 24, 2014, 20:49:02 poslijepodne »
Probaj se raspitati po Sisku-koliko se sječam kolega Tom 82 je nekad razmnožavao corye  -?

Offline roosy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Veljača 26, 2014, 13:43:03 poslijepodne »
Probaj se raspitati po Sisku-koliko se sječam kolega Tom 82 je nekad razmnožavao corye  -?
nasao sam ga hvala