neki izvori navode i sljedeće...mislim da sam to davno u tfh čitao , al ne znam više
voda iz singapurske pipe je praktički destilirana, a temperatuire je oko 27-8..iz pipe..oni nemaju filtraciju nego cijelo vrijeme voda u akvarije ulazi i izlazi..znači nema ni nitrata...dok dolazi kod nas proživljava šokove..pakiraju se , šalju na aerodrom, pa lete 24 sata..u maloj vrečici, pa čekaju na arerodromu, pa carina, pa transport iz Beča jer ne dolaze do Zg-a direkt, pa raspakiravanje, pa jedan akvarij sa skroz drugom vodom od one u kojoj su bili, pa kupnja, pa drugi akvarij u kojem su drugačiji parametri..znači nekoliko šokova, teško putovanje od skoro 2 dana i sve to ribe uglavnom prežive..zamisli.. pa nek mi neko veli DA SU DISKUSI OSJETLJIVI!

Pa ja bi riknuo 3 puta da imam takav put...

tu bi se sad vratio na svoj gornjoži post..aklimatizacija je jako bitna, a pomaže i aquaplus kao antistres...
u raspravu u dućanima ne bih ulazio , jer što god da napišem ne bu dobro

..ah, zanimljivosti mojeg položaja... no dobro , bitna stvar je da se ne može optuživati bilo koga (ni prodavača ni kupca) za zlu sudbinu riba u ovakvim situacijama jer je previše faktora koji utječu na zdravlje i preživljavanje , a često puta se tih više faktora sa raznih strana zbroji i ...