Srpanj 28, 2025, 17:43:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Filter Atman SIF 700  (Posjeta: 910 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jole79

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Filter Atman SIF 700
« u: Veljača 20, 2014, 16:39:18 poslijepodne »
Pozdrav ekipo.Imam Atmanov SIF-700 unutrašnji filter.
Dakle filter se može stavljat u kut i direktno na bočne strane akvarija ali kako god ga ja namjestio podosta mi je bučan (glasan) ( bruji ko frižider) jer to normalno.manjeg filtera u prošlom akvariju nisam ni čuo da radi.
Skimmer mi se čini kao da neradi (il ja nemam pojma kak bi trebo radit) ali naslaga na površini je uvijek ista.
Pa eto ako ga je netko imo ili ima molim njegovo iskustvo da mi napiše za ovaj filter.
« Zadnja izmjena: Veljača 20, 2014, 16:42:46 poslijepodne od jole79 »

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Filter Atman SIF 700
« Odgovori #1 u: Veljača 20, 2014, 16:58:22 poslijepodne »
Pozdrav, nemam ovaj filter, ali imam par sugestija. Na drugoj slici izgleda kao da na filter uopce nisi stavio priljepke, nego si ga samo objesio u kut akvarija. Kako nije pricvrscen postoji sansa da ti se vibracije od pumpe prenose na staklo, te da ti to stvara dodatnu buku.
Da bi ti skimmer radio filter trebas zalijepiti skroz uspravno par centimetara ispod povrsine vode da ti samo siljci od ceslja vire van vode kada filter radi.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 20, 2014, 18:44:35 poslijepodne »
Pipci su gore, trenutno je na zadnjem staklu i 1cm odmaknut od ljevog stakla (znači nedodiruje ništa staklo osim priljepaka) a ovo sto se vidi da pipci nisu gore tu idu priljepci kada filter ide baš u kut.
Što se tiče skimmera on se sam mrda sa razinom vode ali nazalost nikako da primjetim da nešto usisa sa površine vode.
Več 4 dana pokušavam ga utišati i taj skimmer srediti.Pokušo sam čak i 2 gumice unutar filtera oko pumpe stavit da ublaži vibraciju (zvuk)(što se vidi i na slici) ali ništa.

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2014, 19:48:27 poslijepodne »
Ili nije dobro složen ili je neispravan treće nema

Offline jole79

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Veljača 22, 2014, 16:13:10 poslijepodne »
Danas sam se čuo sa prodavačem (pošto ga nisam uspio utišat  :() pa su mi rekli da ga u ponedjeljak donesem pa če pogledat šta je ili če zamjenit za novi.