Svibanj 10, 2025, 23:53:10 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: 500l problema :)  (Posjeta: 1720 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline c.e.z

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udomljujem vjeverice
500l problema :)
« u: Veljača 18, 2014, 18:14:59 poslijepodne »
Ovako, nisam duuuugo vec bio ovdje i iskreno nisam bas ni radio prevec po svom starom akvariju (citaj bari) u to vrijeme :(
Nedavno sam oformio jedan manji diy 50tak l akv koji mi je onak za dusu i igranje... I naravno kako sad imam i sredstava, vremena, strojeva i alata da si napravim jedan posteni tank...
Imam par pitanjaca tj vise se dvoumim...

Naime, akv bi bio negdje 175*50*60/10 s*d*v sa pojacanjima i sve standardno

Sad ono sto me zanima jest to da bi iza nj bio prozor u tom postavu. Znam alge. Pomaze li ona zrcalna folija u tom slucaju da se naljepi na dio prozora do visine tanka ili bi bilo bolje izbit postojeci i sazidat dio zida te visine?

Nadalje, prozor bi bio dvostruki izo (sad je trenutno obicno staklo koje planiram zamijenit kako god ispalo), kako bi to utjecalo zimi/ljeti na temp vode obzirom na udaljenost akv od nj od nekih 5-10cm i tu kolicinu vode?

Ugl to su neke stvari oko kojih se.dvoumim pa ako ima tko kakav prijedlog ili kritiku svakako je bolje sad nego kad sve bude zgotovljeno :)

Takodjer razmisljam da li iz sigurnosno-dekorativnih razloga postavit L celicni okvir oko stakla?

I da nadodam, hladjenje ljeti bi bilo osigurano jednim cilindricnim ventilatorom duzine 40tak cm iz starog halogenog grafoskopa koji bi stvarao mreskanje vode...

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Odg: 500l problema :)
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2014, 19:30:38 poslijepodne »
Nikako mi se ne sviđa taj prozor iza  -? ako nema zaklona od sunca temperatura u akvariju bi bila znatno veća, možda bi se to moglo ublažiti stavljanjem ploče stiropora. onda alge...pa održavanje prozora...pa estetika sobe.
Umjesto kemijanja sa folijama čini mi se da bi neke rolete ili grilje bile efikasnije rješenje.
a metalni okvir na lijepljenom akvariju isto nikako ne doprinosi estetici...

Offline c.e.z

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udomljujem vjeverice
Odg: 500l problema :)
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2014, 19:47:51 poslijepodne »
Hvala na odg Marko :)
Pa  prozor bi bio od dvostrukog lexana a ispred raste ogromni grm ruze ali nazalost je tocno na suncu cijeli dan, zato sam i razmisljao da podignem zid barem u visini akv naravno sa stiropor fasadom. Inace je u kuci temp oko 24 s tim da mi je taj prozor uvijek zamracen.....

L profil mogu obradit kako god pozelim tako da mogu dobit i onaj look kao da je kovan ili izgled brusenog aluminija ili u ako nista drugo obljepim ga nekon drvenom ukrasnom lajsnom.

Mislim taj akv mogu napravit da je i ugradbeni jer ide od zida do zida tako da doista sve dolazi u obzir..