Srpanj 27, 2025, 15:20:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: suze liju plave oči....  (Posjeta: 14093 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribica tina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
suze liju plave oči....
« u: Travanj 24, 2006, 22:07:00 poslijepodne »
kupila sam danas 18 ribica sve stavila u vodu kak su ljudi savjetovali,ph je 7-7.5,temperatura 25-26,kad u roku od 4 sata krepale 4 neonke,2 još plivaju leđno,krepala još ona crvena s crnim repom(nemrem ja zapamtit ta imena),1 gupi je pod kutem od 90(ili ima tvrdu stolicu ???)sad čekam do jutra da vidim hoće li ijedna ostati. jedino što je dobro(???)stalno jedu onu plijesan sa panja,nadam se da im nije od toga pozlilo??? bojim se da ovo nije za mene,jer nemam dobrog iskustva s životinjama;imam papigu koja mrzi svoj rep,pa ga iščupa,imam mačku koja se 2 puta pokušala ubiti i jede zmije i ptice,mahune,kelj,rižu...a nece meso... jel to neko zračenje ili šta radim krivo?    
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
suze liju plave oči....
« Odgovori #1 u: Travanj 24, 2006, 22:52:00 poslijepodne »
daj napiši podatke o akvariju i cikliranju - sve kaj znaš - možda si negdje fulala u pripremi akvarija za ribice...

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
suze liju plave oči....
« Odgovori #2 u: Travanj 24, 2006, 22:54:00 poslijepodne »
Daj nam malo pojasni uvjete u akvariju. Filtracija, starost, litraža...
Hrvoje - Split

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
suze liju plave oči....
« Odgovori #3 u: Travanj 24, 2006, 23:32:00 poslijepodne »
Ne odustaj, negdje je greska ili previd, pisi sve od pocetka

Offline SandmanRI

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #4 u: Travanj 24, 2006, 23:33:00 poslijepodne »
kakav god bio akvarij, ako je novi i tek započinješ, NIKAKO u njega nemožeš staviti 18 riba odjednom...prvo staviš jednu ili dvije ribice da provjeriš da li je s vodom sve u redu pa onda dodaješ ostale ribice kad se stvar još malo ustabili...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Jazzy

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #5 u: Travanj 24, 2006, 23:53:00 poslijepodne »
Slazem se sa svime recenim do sad, imao sam slicnu biolosku oluju kao i ti. Nisam zurio s ubacivanjem riba dok se akvarij nije potpuno zaciklirao (3 tjedna). Pljesan se nakon 3 i pol tjedna sama povukla u velikom postotku, plus moja pripomoc (usisavanje i promjena dijela vode). Nakon toga kad se stvar smirila jos par dana napravio sam test vode i ubacio 2 Corydorasa i Ancistrusa koji za sad izgledaju vrlo sretni i zadovoljni. Oni su ocistili sve ostatke koje ja nisam uspio. Danas cetvrti dan nakon ubacivanja riba, akvarij izgleda odlicno, nema pljesni ni prevlake na povrsini, nema mutnog izgleda.Bilje raste brze nego ikad.
Dakle najbolji savjet je - naoruzaj se strpljenjem i radi postupno po onom redu kako sam akvarij signalizira.
Priroda se na kraju pobrine sama za sebe...

Sretno i ne odustaj! Sve je to dio ovog prekrasnog hobija.

...something fishy’s going on...

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
suze liju plave oči....
« Odgovori #6 u: Travanj 24, 2006, 23:56:00 poslijepodne »
akvarij juwel sa svom opremom uz sebe,ima 80l,ciklira 5tj, ima panj s puuno plijesni,ali ju ribe trgaju i jedu ko lude,ph sam dugo naštimavala jer nam je voda koma,sad jo ok,stavila sam od sere aquaten....ma,sve kak su mi rekli...e,ali sam danas imala ribe u vrečici oko sat u autu bez klime,pa ak nisu navikle na malo toplije,moglo bi biti to??? a,dobila sam očito krivi savjet-ne smiješ kupovat 2 po 2 ribe,nego više,jer će krepat.... očito ta osoba ide ne igru brojki,što više riba,veće šanse da ih više ostane. ah,idem sanjat da ću ujutro imat bar moju ribicu "šlajfericu" živu. Edited by: ribica tina

Offline Jazzy

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #7 u: Travanj 25, 2006, 00:05:00 prijepodne »

Hm, tesko je reci...moguce da su se sokirale zbog promjena temperature, da li si ih naglo ubacila u akvarij ili postupno sa prilagodjavanjem temperature? Neovisno o cikliranju 5 tjedana pljesni i svi ostali problemi signaliziraju da jos neke stvari nisu u redu. Dali si dodavala bakterije prilikom formiranja akvarija? Gdje si kupila ribe, koji su uvijeti u tim akvarijima Temp, PH, ... Moze zaista biti puno razloga.
Steta sto je krenulo nizbrado, ali nedaj se

Edited by: Jazzy
...something fishy’s going on...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
suze liju plave oči....
« Odgovori #8 u: Travanj 25, 2006, 08:51:00 prijepodne »
Prvo sto ti mogu reci je da ne podesavas pH kemijom (kiselinama, pH- om). Koliko ti je pH vodovodne? Pa nije vise od 8? Manje je stetan visoki pH nego njegove stalne oscilacije.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Kive

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
suze liju plave oči....
« Odgovori #9 u: Travanj 25, 2006, 09:17:00 prijepodne »
Ljudi ja stvarno ne kuzim ja nikada nisam ciklirao akvarij ,voda iz pipe sve popalim pustim filter da radi 15-20 min. i stavim ribe unutra i niti jedna ne kihne
zg.centar

Sve bi cure htjele spavati sa mnom, ali ja nikad nisam pospan

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
suze liju plave oči....
« Odgovori #10 u: Travanj 25, 2006, 09:36:00 prijepodne »

Citat: Kive
Ljudi ja stvarno ne kuzim ja nikada nisam ciklirao akvarij ,voda iz pipe sve popalim pustim filter da radi 15-20 min. i stavim ribe unutra i niti jedna ne kihne

Neznam bil se smijao ili plakao :)
Hrvoje - Split

Offline SandmanRI

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #11 u: Travanj 25, 2006, 09:48:00 prijepodne »
savjet o kupovanju više riba odjednom vrijedi samo za jatašice - i podrazumijeva da je akvarij stabilan i da može primiti jedno jato odjednom. Na taj način smanjuje se stres kod riba jer se ribe "osjećaju" sigurnije u jatu, a to sigurno smanjuje mogućnost problema.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
suze liju plave oči....
« Odgovori #12 u: Travanj 25, 2006, 10:27:00 prijepodne »
mozda su ti ribe ostale bez kisika u vrecicama.. i sokirale se prilikom prebacivanja....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Kive

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #13 u: Travanj 25, 2006, 10:39:00 prijepodne »

Rossonero uvijek je sve bilo ok tak da stvarno nema potrebe bar ja mislim za cikliranje od 4-5 tjedana meni je to smijesno ili sam imao srece
zg.centar

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
suze liju plave oči....
« Odgovori #14 u: Travanj 25, 2006, 10:54:00 prijepodne »
To sto je tebi to smijesno je ono sto je smijesno. Pa treba vremena da akvarij postane stabilan okolis za ribe. Ako ti tako (neispravno) radis, u razloge zasto to tako radis ne bih isao, nije u redu da drugim ljudima to savjetujes.
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
suze liju plave oči....
« Odgovori #15 u: Travanj 25, 2006, 11:12:00 prijepodne »
e,dragi moji,ošle mi još 2 neonke,2 šverta(haha,naučila sam kak se zove)mi plivaju na boku,sada 3 gupija imaju infarkt,tj drhture i savijeni su pod kutem..... čistači su super,a i moja slatka šlajferica. ono sto me na ružan način razveselilo je da je susjeda koja ima 6g akvarij i sve joj je išlo super,jučer isto kupila 2 gupija i 2 šverta i polu mrtvi su. jel moguće da cijela pošiljka riba,a prije 3 dana su dobili puuno,puno,da je sve u komi?????zvala sam,ali žena kaže da su njima ok. jel tu nema nikakve reklamacije????ak netko ima viška riba,velikodušno prihvaćam

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
suze liju plave oči....
« Odgovori #16 u: Travanj 25, 2006, 11:16:00 prijepodne »
Citat: Jazzy
Hm, tesko je reci...moguce da su se sokirale zbog promjena temperature, da li si ih naglo ubacila u akvarij ili postupno sa prilagodjavanjem temperature? Neovisno o cikliranju 5 tjedana pljesni i svi ostali problemi signaliziraju da jos neke stvari nisu u redu. Dali si dodavala bakterije prilikom formiranja akvarija? Gdje si kupila ribe, koji su uvijeti u tim akvarijima Temp, PH, ... Moze zaista biti puno razloga.
Steta sto je krenulo nizbrado, ali nedaj se
nježno sam prilagodjavala temp i po malo dodavala vodu iz akvarija,kroz sat sam ih stavila u akvarij,vrećica je bila uronjena u akvarij i gore otvorena zbog zraka....

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • big mama
suze liju plave oči....
« Odgovori #17 u: Travanj 25, 2006, 11:22:00 prijepodne »
Citat: Ruki
Prvo sto ti mogu reci je da ne podesavas pH kemijom (kiselinama, pH- om). Koliko ti je pH vodovodne? Pa nije vise od 8? Manje je stetan visoki pH nego njegove stalne oscilacije.
kod mene je ph 10.3,pitala sam ljude koji znaju i koji imaju veze s vodom.kad ostaviš vodu u čaši,za 2 dana imaš debeli bijeli rub od kameca. ZAŠTO MENI NITKO NE VJERUJE????????? možda da se preimenujem u "Hogar Strašni"???ovako mi ime baš ne zvuči opasno-ribica

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
suze liju plave oči....
« Odgovori #18 u: Travanj 25, 2006, 11:25:00 prijepodne »

često se desi da ti u dućanu prodaju bolesne ribe ili su im ribe pod stresom zbog neadekvatnog držanja, zbog ofrlje pošiljke i niza drugih razloga. zna se desiti i to da ti ribe u dućanu drže u pipovači, vodi loše kvalitete, pa ako ih staviš i u najkvalitetniji okoliš one dožive šok zbog promjene. možda ti je najbolje da uzmeš ribe od nekog dobrodušnog akvarista koji ima viška, ali moraš napisati odakle si da ti se ljudi iz okolice jave.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
suze liju plave oči....
« Odgovori #19 u: Travanj 25, 2006, 11:29:00 prijepodne »
Draga Ribica Tina, ne vjerujem da ti je pH 10.3. S cime si ti to testirala?
Inace, ovo sto gospoda Elenadavorovic govore je najvjerojatnije odgovor zasto ti se pomor dogodio, ali svakako mislim da bi bilo dobro da raspravimo ovaj tvoj pH, za buducnost!

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
suze liju plave oči....
« Odgovori #20 u: Travanj 25, 2006, 11:45:00 prijepodne »
najbolje je da ti se pH kreće između 7-7.5 - i meni se čini da je ph 10 jako visok za vodu iz pipe - ako je tako trebaš dodati dosta destilitrane vode i dodavati co2 da bi snizila ph. dobro je i u filter staviti treset - on ti snižava ph. trebaš istestirati i kh.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
suze liju plave oči....
« Odgovori #21 u: Travanj 25, 2006, 11:52:00 prijepodne »
Polako Elenadavorovici (moji omiljeni sugovornici zadnjih dana ), cek da cujemo sto ce reci oko pH... dzabe ce joj treset ako joj je tvrdoca vode 30 (normalno i KH je visok). Ako misli drzati zivorotke ja mislim da ne treba dodavati destiliranu i da je pripremljena vodovodna cisto ok.

Offline Kive

• Punopravni član
suze liju plave oči....
« Odgovori #22 u: Travanj 25, 2006, 12:26:00 poslijepodne »

Citat: Ruki
To sto je tebi to smijesno je ono sto je smijesno. Pa treba vremena da akvarij postane stabilan okolis za ribe. Ako ti tako (neispravno) radis, u razloge zasto to tako radis ne bih isao, nije u redu da drugim ljudima to savjetujes.

Ruki bez uvrede meni je svejedno sta je tebi smijesno, svatko ima svoj sistem koji ja cijenim i ne ismijavam ih.A to da ja savjetujem bolje procitaj , napisao sam da ja tako radim a ne dabi ona morala.Edited by: Kive
zg.centar

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
suze liju plave oči....
« Odgovori #23 u: Travanj 25, 2006, 12:43:00 poslijepodne »

s druge strane cikliranja od 3,4,5,6 tjedana su malo pretjerana. malo sam preformulirao da ne ispadnem nepristojen

Edited by: Jurupari

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
suze liju plave oči....
« Odgovori #24 u: Travanj 25, 2006, 12:44:00 poslijepodne »

Citat: Kive

tak da stvarno nema potrebe bar ja mislim za cikliranje od 4-5 tjedana meni je to smijesno

Evo ti sto se tice ismijavanja i savjetovanja da za cikliranje nema potrebe.