Dogmizao terarista među ribe i ima par (ok lažem...) pitanja o nabavci i držanju zlatne ribice.
Pošto sam totalni ignoramus o držanju riba (vrhunac su mi bete i lijepo su žive i zdrave al nije za usporedbu lol) zanima me sve u detalj.
Pročitala sam članak o njima tu na portalu i što se nabavke same ribe tiće o tome možemo kad dođe vrijeme za to. Samo ću reć da me ne zanimaju one buljooke sa mjehurima po glavi il šta već.
Zlatus ribekus vulgaris mi je taman

I po mogučnosti da uzmem od nekog provjerenog a ne u pet shopu jer neću znat prepoznat dal je riba zdrava ili ne :\
First things firt - akvarij
Veličina? Molim vas ako može u centimetrima ili pokoja slika jer sam tuka za litre i to si uopće ne mogu predočit

Dal odmah mora bit full size akvarij ili se može počet s manjim?
ofc ne mislim na one kugle n' shit ali manji (ne znam koliko brzo ta ribica raste?)
Oprema za akvarij (kakve biljke, podloga, filteri, svijetlo...?) jer ja to niš ne znam pa slobodno pričajte ko djetetu jer ako nabacite profi talk to će mi bit ko da čitam francuski

I koliko bi to sve suma sumarum došlo?
Ribica ko ribica je maltene badava a ostatak...?
Prehrana?
Što sve ona papa i kako ju kvalitetno odhranit da naraste kako spada?
Imam filing da, da ju hranim samo onim listićima, da bi brzo uginula (ili počinila samoubojstvo od jada)
Veterinar?
Što ako mi se razboli?
Kome se obratit?