Prošlo je 14 dana od kad je startan akvarij.
Evo par slika:

[/URL]

Poslije 14 dana cikliranja

[/img]
Sada mi je svjetlo upaljeno 8 sati. Na najvišim panjevima (koji su nekoliko centimetara pod površinom) primijetio sam da ima algi, koje izgledaju kao tanki končići. Neke sam namotao na štapić i odstranio. Pretpostavljam da je to zbog jakog svjetla koje je neposredno iznad panjeva. Evo kako to izgleda:

[/URL]

[/img]
Da li je bolje dok se akvarij ciklira držati 8 sati svjetlo u komadu ili isto napraviti pauzu 4 upaljeno 2 ugašeno pa opet 4 upaljeno?
Na nekim mjestima na panjevima i dalje ima lelujave prozirne sluzi, jedino što me muči je da kad skinem tu sluz i obrišem u bijelu salvetu ostaje blago zeleni trag. Istina te sluzi je malo. Evo ako kako ta sluz izgleda:

[/URL]

[/img]
Zamijenio sam i 1/3 vode i dodao treći put (prema uputama) Easystart u filter.Kad dodajem vodu ja to dodajem kroz filter, filter je unutarnji i najlakše mi je dolijevati preko njega, najmanje se muti voda. Može li to biti štetno za bakterije koje se formiraju u filteru?
Danas sam izmjerio i neke vrijednosti:
PH 6,9
GH 8
Nitriti (NO2) 0,7
Nitrati (NO3) 20
Da i još nešto. Ima li smisla dodavati Fe i drugo gnojivo u vodu dok se akvarij ciklira. To pitam, jer sam primijetio da su mi novi listići na amazoni, koje izbacuje bljedunjavi i da se jako na njima ocrtavaju žilice. Pretpostavljam da je do Fe. U podlozi je inače JBL AquaBasis plus.
Ako neko ima još kakav savjet ili upozorenje što nisam napravio kako treba ili sam propustio ………
Hvala