naravno, ne valja istjerati silikon do nule, pa prakticki izmedju 2 dodirne povrsine stakla imati mikron silikona, ili prakticki nista, a oslanjati se na fugu da ce drzati. sto tanji sloj silikona to bolje drzi, to je valjda vec dokazano, ali ne ici u ekstreme, ni u plus, ni u minus.
Ali, isto tako ne valja ni imati predebel sloj. jos gore ako ta debljina nije svugdje konstantna.
e sad, ako je tebi covjek napravio da je svuda izmedju 2 dodirne povrsine "rupa" od 4 mm, odnosno silikon izmedju 2 stakla je svuda 4mm, ja bih postivao njegovu rijec i iskustvo da je to ciljano napravljeno, i da s time necu imati nikakvih problema.
ali, ako taj spoj varira, negdje je npr. 1mm, a u dnu 4 - e to vec nije dobro ljepljenje. ne znaci da je to nesigurno, ne znaci da to nece dugorocno valjati, ali znaci nepaznju i brzinu kod ljepljenja.
naravno, moje misljenje, imao sam dosta akvarija, sto "tvornicki" ljepljenih, sto staklarski ljepljeni, neke sam i sam ljepio....i nigdje nisam imao sloj silikona deblji od 1mm. Cak stovise, vise ih je bilo onih i sa slojem tanjim od 1mm, i nijedan niti je procurio, niti se raspao.
uopce ne zelim sugerirati da to nije dobro odradjen posao, ali, ako ti mislis da nije, to je najbitnije, i u tom slucaju - reklamacija, bez kompromisa i uvjeravanja.