Srpanj 18, 2025, 22:11:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Temparatura vode hitna pomoč !!  (Posjeta: 1556 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sven1503

• Trade Count: (-1)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 29
Temparatura vode hitna pomoč !!
« u: Veljača 05, 2014, 18:32:14 poslijepodne »
Ovak  u akvariju su guppy svakakve vrste od lastingo repa do onih obicnih, zebrice  jabucari i anticitrus ... nešto se desilo s grijačem, i prestao je grijat, mjesec dana nakon isteka garancije -.-  vec sam 2 dana bez njega.. i temparatura je 23/22 .. dal da brzo nabavim grijač ( problem je sta nema u mom gradu nekih ducana a za zg nejdem jos.. pa mi je rekao za grijac koji je u zoo cityu  150 kod njega je 230 pa mi je malo onak ... ) il  ce izdrzat 2 tjedna na toj temparaturi ?   i da i dal moze bilje nastradat ? nije neka niska temp.. al .. bolje provjerit

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Temparatura vode hitna pomoč !!
« Odgovori #1 u: Veljača 05, 2014, 18:38:31 poslijepodne »
kod mene su ribe na toj temperaturi preko zime i inače, i ne vidim da im nešto fali. a dok sam bio klinac - prije 50 godina dobili smo prvu staklenu kadicu sa gupijima bez ikakvog grijača, a stajao je na prozoru, i živjele su s malo riccie na površini. "Akvarist" od kojeg smo ih dobili isto nije imao grijač.

Offline ent

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
« Odgovori #2 u: Veljača 05, 2014, 18:39:31 poslijepodne »
Ako je kao što kažeš 22-23C ribama i bilju za tih 2 tjedna neče biti ništa,probaj jedino ako možeš diči malo temperaturu prostorije.

Offline sven1503

• Trade Count: (-1)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 29
« Odgovori #3 u: Veljača 05, 2014, 18:43:03 poslijepodne »
Ako je kao što kažeš 22-23C ribama i bilju za tih 2 tjedna neče biti ništa,probaj jedino ako možeš diči malo temperaturu prostorije.

Evo sad je 23,7 al posto imamo  dan noc radijatore ( preko noci se ugase oko 10 i ujutro u 7 se pale ) i kad se probudim zna temp biti 22 ... tak da me i to variranje brine.. i da akvari je hmm .. recimo blizu radijatora pa to poboljsava ovu situaciju..

i prezivjele u tome ? :D heh, to su bila vremena a ne ovo danas vise kemije i tableta i svega nego za ljude .. i ko zna kakve sve stvari.. al dobro... life is one ...

Offline Pscydad

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 60
« Odgovori #4 u: Veljača 05, 2014, 19:19:29 poslijepodne »
Samo da promjena nije prenagla i prevelika (ono 5 stupnjeva za pet sati). Ako ide jednoliko i u režimu dan noć, a sve za 1 ili 2 stupnja, bude ok. To je skoro ko u prirodi. Kad su u transportu od uzgajivača do dućana nije im puno bolje pa opstanu.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #5 u: Veljača 05, 2014, 21:09:29 poslijepodne »
temperatura 23 C je odlična.Kod tebe je čak skoro 24.Oscilacija 1 do 2 stupnja kroz dan ili noć je zanemariva.U akvariju nebi smjelo biti naglih promjena, jer suatav tada doživi šok.Isto kao kad bi tebe netko polio hladnom ili vrućom vodom.Na to treba
paziti kod izmjena vode da ne ulijevaš prehladnu vodu.Kod gupija nagli pad temperature izaziva ranije koćenje.