Srpanj 18, 2025, 14:02:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mutan akvarij - zašto?  (Posjeta: 14119 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqua man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« u: Travanj 21, 2006, 22:54:00 poslijepodne »

Ovo je moj akvarij od 40 litara. Sve potrebno u njemu imam ali mi je konstantno mutna voda. Na slici je svježe promijenjena voda. Za pripremu vode koristim Sera Aqutan. U akvariju imam 12 ribica i cistaca oklopnicara. Molim vas da mi netko objasni što da napravim da razbistrim vodu i je li moguce da je problem u staklu.

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #1 u: Travanj 21, 2006, 23:01:00 poslijepodne »
ja mislim da je glavni i jedini problem to što imaš puuuuno previše riba za ovako mali akvarij i još ako puno hraniš ribe,to je to i još nešto...da li ti kad misliš na to da mijenjaš vodu.....mijenjaš svu vodu????Edited by: Medonje

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #2 u: Travanj 21, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
Mislilm da imaš previše riba u akvariju posebno ako su u pitanju zlatne koje prilično prljaju vodu.Znam to iz iskustva.

E sad pitanje je gdje držiš akvarij (blizina prozora), koliko ih hraniš
(ne smiješ ih previše hraniti), koliko vode mijenjaš i kako često, koji
filter imaš....

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #3 u: Travanj 21, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
Prvi problem je - puno previse riba.
Drugi problem je druga verzija prvog problema - premali akvarij.
Treci problem - kakav filter imas, kako ga cistis?
I dobrodosao, naravno!

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #4 u: Travanj 21, 2006, 23:09:00 poslijepodne »
Ovo se zove trominutni konsenzus!
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline aqua man

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #5 u: Travanj 21, 2006, 23:16:00 poslijepodne »
Koristim filter pod nazivom Micro jet filter.a cistim ga kako mi je u uputstvima napisano. Hranim ih 2 puta na dan .Do jucer sam imao 6 ribica i bila je mutna voda.vodu mjenjam svaki treći dan ali ne mjenjam svu ali danas sam im promjenio takoreći svu vodu i eto kakva je.Akvarij držim u predsoblju gdje nije izložen baš previše prozoru. Nadam se da sam vam sve objasnio.Hvala sto ste se javili na ovaj moj upit da mi objasnite.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #6 u: Travanj 21, 2006, 23:17:00 poslijepodne »
pa meni se čini da taj akvarij nema šanse da sve bude ok sa 12 riba unutra. probaj staviti više šljunka(supstrata) i manje hranit ribe. UPOZORENJE!!!!! ako ti je voda mutna a imaš puno riba vjerojatno ima puno nitrata i nitrita što je jako štetno za ribe.probaj koristiti tetra aqua safe. jako je dobra. meni se pokazala bolja od serinih i ostalih preparata za vodu.tatra aqua safepripremi vodu da ribe mogu sretno i zdravou njoj živit i jako razbistri vodu. sretno!!!!!!!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #7 u: Travanj 21, 2006, 23:23:00 poslijepodne »
e i da. akvarij je premali za toliko riba. stavi malo više vode, tj. koliko god možeš a da ne prijeti opasnost da se izlije van.( negdje na 3 cm od ruba akvarija mora biti vode)staklo ne može biti problem , osim ako nisi oprao akvarij prije nego si stavio išta u njega, pa je sad staklo prljavo i mutno.ako nista ne upali pusti akvarij nekih 5 dana na miru pa će se valjda spustit na dno to što akvarij čini mutnim.i nemoj puno hranit ribe, pogotovo ako hrana nije kvalitetna jer jako prlja vodu.

Offline aqua man

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #8 u: Travanj 21, 2006, 23:26:00 poslijepodne »
Akosuta !Hvala na pomoći

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #9 u: Travanj 21, 2006, 23:35:00 poslijepodne »
Ne znam kakav je taj filter pa malo opisi na kojem principu radi, kako u uputstvima pise da ga se treba cistiti? Kad hranis pazi da stavis toliko da nista ne ostane nepojedeno. Zasto si uzimao jos ribica kad si imao problema? Uzmi sad jos akvarija! Jedan za zivorotke (u njega stavi grijac, zlatnima ne treba), jedan za zlatne, to ti je pravo akvaristicko rjesenje!

Offline aqua man

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #10 u: Travanj 21, 2006, 23:43:00 poslijepodne »
ćisti se po principu samo pola filtera na njemu je i pumpa za zrak ima ugljen i filter.neznam kako da ti ga bolje opišem.Sve u svemu radi dvije funkcije odjednom

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #11 u: Travanj 22, 2006, 15:21:00 poslijepodne »
vodu mijenjaj jednom tjedno do jedne trećine max. aktivni ugljen trebaš mijenjati jednom mjesečno jer ti nakon tog vremena on više nema funkciju. aktivni ugljen (svježi) mogao bi ti pročistiti vodu. filter čisti u akvarijskoj vodi koju mijenjaš da ne ubiješ bakterije. i manje riba na taj mali akvarij.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #12 u: Travanj 22, 2006, 20:21:00 poslijepodne »
taj filter modificiraj.. izbaci ugljen jer ionako traje samo tjedan
dana... i manje ako ga malo ima.. ubaci spuzvu u cijeli filter.. makni
dio riba jer ih je full previse i smanji prehranu...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #13 u: Travanj 22, 2006, 20:22:00 poslijepodne »
i da.. izbaci tu plastiku iz akvarija.. skoljku delfina i to jer sorry.. al fakta ne lici nicemu...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Kikaš

• Punopravni član
  • **
    • http://www.recdir.com/pets/fish_and_aquaria/
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #14 u: Travanj 22, 2006, 20:58:00 poslijepodne »

Ja isto imam mali akvarij. Cayman 50 pro. Ista litraža, ali pošto imam veči filter više šljunka više bilja imam i manje vode od tebe.U početku sam drža zlatne i stvarno se mutila voda, i bilo je svega, ali nakon nekog vremena se to jednostavno riješi. Mijenjaj dio vode redovito, i smanji hranu.To je jedino šta tribaš radit. SAd imam tropske i ''prenatrpan'' mi je akvarij, ali redovitim održavanjem sam sve smrtnost na 0%. Imam tropske preko godinu dana i niti jedna nije ''umrla'', niti sam ima ikakvu bolest.. Znači samo redovito mijenjaj vodu.Ali baš redovito.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #15 u: Travanj 22, 2006, 21:48:00 poslijepodne »

Ako dobro vidim u tom akvariju imas i silver moly one pri vrhu ili su to zlatne pa ja ne vidim dobro

Zasto imas grijac sa zlatnim ribicama bilo bi ti bolje da si uzeo neki bolji filter i to ti je premali akvarij za zlatne bilo bi ti bolje kad vec imas grijac da akvarij transvormiras u toplovodni sa tetrama jer njima bi bio za manje jato dosta velik no to je stvar tog ukusa

Voda ti je mutna jer je previse riba,,a najveci problem ti je hrana jer si 100% kupio neku losu moj savjet ti je da stavis vodu u neku kantu da odstoji i unutra akvaseif od tetre i onda nakon jedno 2 dana zlatne stavis u vodu tu novu ovaj akvarij temeljito operes ali i pijesak jer bus vidio koliko je jako zmazan od hrane i onda ovu vodu sa ribama stavis u akvarij maknes pi**arije iz njega posadis neku biljku i bit ce ti puno prirodnije i ljepse
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline aqua man

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #16 u: Travanj 22, 2006, 22:13:00 poslijepodne »
Kao prvo filter je kupljen prije 5 dana.ChILd_ReBoRn -u .tebi odgovaram na tvoje mišljenje. U samom akvariju nemam plastike jel je ono prava školjka, a i nije takav baš izgled jel se iz ove perspektive baš i ne vidi potpuno akvarij pa misliš da je sve nabacano.

ivborosa -nemam silver molly nego su te  ribice koje vidiš gore 2 šverta a od hrane koristim "sera goldy" , "nutrafin basix" , "tetrafin gold Japan"
eto toliko od mene

Offline aqua man

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #17 u: Travanj 22, 2006, 22:24:00 poslijepodne »
i još da ne zaboravim reci danas je voda super bistra i više nema zamućenosti.Hvala svima za savjete jer ipak sam ja nedavno krenuo u akvaristiku .Ja slušam prodavaće koji mi kažu trebaš ovo trebaš ono i ja ih naravno poslušam.

Offline Gizmo

• Punopravni član
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #18 u: Travanj 22, 2006, 22:36:00 poslijepodne »

Kao što je ivborosa rekao...

I kad si slažeš slatkovodni akvarij, ako ne znaš, pročitajtu na forumu što ide, a što ne ide u njega. Naravno, to je stvar tvog izbora, ali osim nekog komada drva ili kamena, sve drugo od ukrasaispada višak . Kod dosta ljudi koji imaju zlatne ribice sam vidjela da imaju umjetno bilje. Mislim da je i to jedan od razloga da voda prije liči barskoj vodi... Da imaš pravo bilje-većina togotpada što se skuplja po dnu bio bi krasna hrana za biljčice! E, sad smo već i na supstratu, dakle: definitivno moraš mijenjati nešto u akvariju, prošvrljaj malo po forumu i odluči se za nešto, i tim putem dalje i sretno...
Krk/Hrvatska

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #19 u: Travanj 24, 2006, 16:26:00 poslijepodne »
mutna voda moze biti zbog x razloga... treba dobro isprati sljunak ili pijesak... no mislim da je najcesci uzrok podivljali mikroorganizmi.. koji se reduciraju, mislim njihov broj s vremenom..kad dodje do zasicenja.. pa jednostavno riknu.. no moguce je odnosno predpostavljam da uvijek odredjeni broj ostaje.. (nemoguce je imati sterilnu vodu pod rasvijetom i toplinom) tako da ja vidim rijesenje drasticno smanjenje broja riba... a sto se tice "bolje" filtracije.. neznam koliko je logicna za tako "mali" avkarij (mada nebi smetalo nesto u stilu aquaclear-a, mislim najvise zbog estetike i zauzimanja prostora)..pogotovo ako se smanji broj riba i cesca promjena vode ne predstavlja problem..
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #20 u: Travanj 24, 2006, 16:35:00 poslijepodne »

Citat: aqua man
ivborosa -nemam silver molly nego su te ribice koje vidiš gore 2 šverta a od

mislim da je to velifera (bar ova prva bijelo-srebrna).. neznam bas da jeto podvrsta odnosno vaarijacija sverta mislim da je to posebna vrstano neznam latinski pa i nemam neke argumente
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Mutan akvarij - zašto?
« Odgovori #21 u: Travanj 27, 2006, 10:35:00 prijepodne »
Daj reci da onaj bršljan na dnu nije živa biljka. A ribe su poecilie,nikako švertovi...Edited by: Frida