Pozdrav dragi moji riboljupci,
evo kao što i u svom predstavljanju napisala odlučila sam se na kupnju manjeg akvarija. Čitala sam jako puno vaših postova i tema i našla jaaako puno korisnih savjeta i uputa.
E sad, znam da ovaj hobi iziskuje mnogo truda i vremena, i zato bih htjela odabrati ribice koje su jednostavne za početnike. Htjela bih akvarij koji ne moram čistit svaki drugi dan i slično, a opet da nije prevelik jer nemam u stanu mjesta za njega.
Razmišljala sam o stavljanju crnog šljunka, par ukrasa i eventualno dvije hladnovodne ribice (crni teleskop i lavlju glavu) no ako imate neki bolji prijedlog samo recite. Svi savjeti su dobrodošli.
Ako će se radit o zlatnim ribicama onda ne bih pravo bilje već umjetno, a ako će biti tropske onda bi možda dvije- tri prave biljke.
Evo niže ću staviti link akvarija kojega bi ja kupila.
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.0e2fba8e98b64ae081c1f4496cb785a3.aqua-szut-aqua-4-start-akvarijski-set-60x30x30cm-4mm-11w-54l.aspxNisam sigurna ima li ovaj akvarij pumpu za zrak, pa ako nema kako da ju stavim?
Čitala sam i o procesu cikliranja tako da ću i to napraviti prije stavljanja ribica. Ako ima još nešto bitno molim Vas da mi kažete kako bi mi ribice duže živile i bile zdrave.
Hvala unaprijed svima