opa,
moji se hrane jednom dnevevno-tetra hrana za guppye (listici) jednom ili larve komaraca i jos tropical guppy
sve u malim količinama ( normalnim) da ne pretjeraju s hranom
Izbor hrane koji im daješ je skroz OK. Najvažnije im je miješati hranu na dnevnoj osnovi, jer sam primjetio da im svaki dan ista hrana dosadi.
Meni je bilo jako komično kad su počeli pljucati hranu

Bila je u pitanju neka generička hrana za tropske ribice koju su čak i inače proždrljivi gupići odbijali jesti:-)
Luciano reci mi jesi ti odvajao ribe pri mrijestu ili si jednostavno pustio da se mrijesti u akvariju pa kako bude? Usput nisam bas iskusan s pripremom hrane,ali naucit ce se i to. Uglavnom idem s gupijima jer su sareni i malom ce se sigurno svidjeti kad ih bude puno u akvariju.
Prvi mrijest sam odvajao u mrijestilicu koja se učvrsti za staklo akvarija, jer sam se bojao kanibalizma. Međutim, kad su gupići u akvariju gdje se dobro jede, onda im malci opće nisu napeti. Uz to, ako imaš dovoljno bilja (posebno rogolista i mahovine), lako se sakriju od većih riba.
Kod mene su u akvariju samo gupići i stvarno nisam primjetio da odrasli tlače malce. Jedino treba paziti da ih ne povuče pumpa tj. filter. Par puta sam vadio malce iz filtera, žive i zdrave

Kod hranjenja treba također voditi računa, jer veliki listići nisu prilagođeni malim punoglavcima, pa se muče to pojesti. Zato treba listiće smrviti da ih malci lakše uhvate ili kupiti Tropical Microvit Hi-Protein, hranu u prahu prilagođenu ribljoj mlađi.
Uglavnom, u tri mjeseca sam populaciju udeseterostručio, pa vjerujem da ne radim ništa krivo

Problemi nastaju kad ih se namnoži puno, jer su onda izmjene vode i usisavanje dna otežani... zato sam i osmislio onaj ultra mali usisivač čiju izradu sam opisao u DIY sekciji foruma.
Od kuhane hrane, gupići (posebno mladi) naprosto obožavaju žumanjak tvrdo kuhanog jajeta! Samo sa time treba biti jako oprezan, jer zamuti vodu u akvariju. Treba im dodavati komadiće žumanjka ne veće od glavice pribadače ili šibice, i to jedan po jedan komad. Sutradan kakaju žuto, što moje klince oduševljava