Kolovoz 25, 2025, 21:09:31 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: želim patuljaste južnoameričke ciklide  (Posjeta: 806 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
želim patuljaste južnoameričke ciklide
« u: Travanj 20, 2006, 22:26:00 poslijepodne »

imam akvarij od 60 l. u njemu imam molije, gupije, coryje, trichogasterei ostalo, ali zelim patuljaste juznoamerikance, ili ramireze, ili apistograme ili tako nesto. koliko bi ih mogao imat u mom akvariju od 60 l, da li su osjetljivi, agresivni?s kojim vrstama idu a da se ne tuku?trebaju mi informacije općenito o njima. please odgovorite.

P.S. di ih ima za kupit u puli ili okolici pule?

Offline ninci

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
želim patuljaste južnoameričke ciklide
« Odgovori #1 u: Travanj 21, 2006, 08:48:00 prijepodne »

eh...oni preferiraju mekanu i kiselu vodu...a gupaći i ostale živorotke trebaju tvrdu i lužnatu vodu...tako da ti to baš...

Osobno mislim da su ramirezi nešto osjetljiviji i da bi možda teže preživili u takvoj vodi...ma općenito su ti osjetljiviji i na kvalitetu vode, ali nisu agresivni i ne bi se tukli s nikim osim pomalo međusobno i ostalim ciklidima...ako ih ostali ne bi prije zatukli .

A Apistogramme...imaš one manje osjetljivije i prilagođenije na ovu vodu i one suprotne. Ako baš moraš preporučila bi ti Apistogramme Cacatuoides, jedan par...ili 1M+2Ž, nemoj više da se ne tuku i nemoj druge vrste ciklida jer će ti samo jedna ostati dominirati, a ostale će .

Još nešto??!
Pustike, Turopolje