Srpanj 18, 2025, 15:52:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pleksi -> CNC  (Posjeta: 1852 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
Pleksi -> CNC
« u: Siječanj 27, 2014, 20:13:10 poslijepodne »
Trebale bi mi 2 ploče od pleksija koje bi zbog nekih specifičnosti trebalo malo CNC strojem odraditi..
Ima li možda netko spoznaja gdje bi se to moglo u Zagrebu relativno povoljno napraviti..

Zvao sam nekoliko firmi, ali cijene koje su tražili su malčice prevelike..  :roll:
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Pleksi -> CNC
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2014, 11:49:22 prijepodne »
jesi probao zvat rineo dizajn? oni su dosta povoljni http://rineo-dizajn.hr/

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2014, 14:30:00 poslijepodne »
Trebale bi mi 2 ploče od pleksija koje bi zbog nekih specifičnosti trebalo malo CNC strojem odraditi..
Ima li možda netko spoznaja gdje bi se to moglo u Zagrebu relativno povoljno napraviti..

Zvao sam nekoliko firmi, ali cijene koje su tražili su malčice prevelike..  :roll:

CNC je skup iz nekoliko razloga ... ako nemaš svoj privatni i znaš raditi na njemu ... ;)

zašto... e pa zato ..  :D :D

za CNC treba prvo isprogramirati što treba, pa tek onda uopće krenuti na obradu ... a to traži nekog vremena, pa znanja ... itd ... a za jedan komad nečega se nitko neće "zajebavati" ...

ali ako kažeš šta bi ti točno trebalo napraviti i u koliko "osa", možda bi i odgovor bio konkretniji ...  :up:

ako trebaš "samo" nešto izrezbariti ili izbušiti rupe to ti može (ako želi) napraviti svatko tko se bavi izradom rekalma i reklamnog materijala ... i za to onda uglavnom treba samo napraviti vektore u 1:1 i to je to .. (tu ti i ja mogu pomoći) ... ako se ide na neki 3D, tu ti baš i ne mogu pomoći ..  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2014, 15:14:35 poslijepodne »

CNC je skup iz nekoliko razloga ... ako nemaš svoj privatni i znaš raditi na njemu ... ;)

zašto... e pa zato ..  :D :D

za CNC treba prvo isprogramirati što treba, pa tek onda uopće krenuti na obradu ... a to traži nekog vremena, pa znanja ... itd ... a za jedan komad nečega se nitko neće "zajebavati" ...

ali ako kažeš šta bi ti točno trebalo napraviti i u koliko "osa", možda bi i odgovor bio konkretniji ...  :up:

ako trebaš "samo" nešto izrezbariti ili izbušiti rupe to ti može (ako želi) napraviti svatko tko se bavi izradom rekalma i reklamnog materijala ... i za to onda uglavnom treba samo napraviti vektore u 1:1 i to je to .. (tu ti i ja mogu pomoći) ... ako se ide na neki 3D, tu ti baš i ne mogu pomoći ..  :D

Ako se ne varam DXF fileovi bi trebali biti čitljivi CNC stroju.. a iste pripremim kroz pola sata.. :)
Nego, konkretno govorimo o 2 ploče dimenzija cca.. cca.. 38x55cm..  sa nekoliko specifičnih rupa i to je to..
Ako možeš pomoći oko napisanog, prebacujemo se na PP...  :)
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.