Lipanj 27, 2025, 06:23:12 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problem s PayPal-om  (Posjeta: 1583 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Problem s PayPal-om
« u: Siječanj 20, 2014, 13:07:22 poslijepodne »
Imam PayPal račun (verificiran) vezan uz kreditnu karticu (Master Card Zagrebačke banke) koji koristim već godinama za internetsku kupovinu.
Pred tjedan dana mi se nakon pokušaja plaćanja javila poruka: "We're sorry, but we can't send your payment right now. Please return to the merchant's website and try using a different payment method." Pokušao sam platiti nekim drugim vendorima (van ebay-a) i ponovila se ista poruka.
Pročitao sam hrpu foruma i kontaktirao PayPal-ov customers service (koji nije bio od neke pomoći jer su mi poslali generičku poruku) i nakon toga probao sljedeće:
- pričekao sam nekoliko dana (naodno u većini slučajeva samo proradi)
- Odjavio sam karticu i ponovo je registrirao
- "Editirao" profil na način da sam ponovo spremio podatke

Na žalost ništa od ovoga nije pomoglo. Na nekim domaćim forumima našao sam informaciju da korisnici kartica Zagrebačke banke imaju dosta problema s PayPal-om pa su neki prešli na Visa/MC kartice drugih banaka što mi se baš i ne da jer mi je ZaBa matična banka na kojoj imam tekući i devizni račun.

Ako je netko imao sličnih iskustava i uspješno riješio problem molio bih da mi pomogne.

Unaprijed zahvaljujem!  :)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Problem s PayPal-om
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2014, 16:12:52 poslijepodne »
Koristim PayPal na Mastercard Zagrebacke banke, vec...dugo, jako dugo. Nedavno mi se desio isti problem.....sa istom identicnom porukom. Pomislio sam da je PayPal nesto zastekao, nisam puno razmisljao...i, slijedeci mi je dan uplata uredno prosla.
Znam da nisam pomogao puno, ali...eto, to je moje iskustvo.
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2014, 17:56:42 poslijepodne »
na sreću nisam imao takvih problema, no definitivno mi se ne sviđa način komunikacije paypal-a sa korisnicima kada ti pošalju odgovor kao tebi; pokušajte naći odgovor u ponuđenim pitanjima i odgovorima.
Užaaass! X-(
Sad su opet nešto promjenili u vezi povrata novca i prijave paketa koji nisu stigli do kupca, nije mi se dalo čitati jer su poprilično nas***li teksta!

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2014, 08:28:15 prijepodne »
Evo, konačno sam riješio problem pa ću napisati ovdje kako - možda nekome pomogne.

Dakle, nakon 100 stvari koje sam pokušao prema savjetima iz različitih izvora učinio sam najprimitivniju moguću stvar:

- Zatvorio sam svoj PayPal account (Profile>My Settings>Account Type>Close Account)
- Nešto sitno novaca što mi je bilo na računu donirao sam Zakladi za borbu protiv leukemije kod djece (radi dobre karme  :D )
- Ponovo sam otvorio account s istim postavkama (vezan na MC Zagrebačke banke)

Sad radi bez problema. Ne mogu dokučiti u čemu je zapravo bio problem ali rješenje je bilo trivijalno.  :up:

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2014, 09:16:38 prijepodne »
sa istom karticom i bankom sam imao jednom prilikom takav problem ... ali isto kao i kod Delbija, sutradan je sve bilo OK ...  :up:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2014, 11:00:25 prijepodne »
Sa erste bankom nikad problema...imam devizni racun koji mi je povezan sa pay palom.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2014, 19:58:33 poslijepodne »
btw, dobio sam neki mail koji ima isti logo ko paypal, a u tekstu govori o nekakvim apdejanjima računa i potvrdama nečega.. blabla. par linkova , i tak.

no, obzirom da se logiram samo na orig stranici, nisam nasjeo na foru linka. potom išao na Paypal provjeriti situaciju, nikakvih problema, apdejta, potvrda, niti nedoumica. s računom sve ok.

znači li to da postoji mogućnost da si negdje stisnuo kakav "paypal" link , pa ti se sve uzjebalo?

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2014, 22:16:47 poslijepodne »
to sam i ja dobio, no mislim da se odnosi na nova pravila oko povrata novca za ono što nisi dobio od prodavača. Mislim da smo mi pošteni kupci u opasnosti od nekolicine "pederčina" koje su prijavljivali da im item nije došao , adošao je k njima i da su tražili povrat novca. Sada će izgleda taj postupak trajati duže nisam 100% siguran jer mi se nije dalo čitati nekoliko strana , no morat ću izdvojiti malo vremena za to.
ukoliko nisi dao nikakav podatak nemožeš biti ni ugrožen

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #8 u: Veljača 12, 2014, 14:49:53 poslijepodne »
to sam i ja dobio, no mislim da se odnosi na nova pravila oko povrata novca za ono što nisi dobio od prodavača. Mislim da smo mi pošteni kupci u opasnosti od nekolicine "pederčina" koje su prijavljivali da im item nije došao , adošao je k njima i da su tražili povrat novca. Sada će izgleda taj postupak trajati duže nisam 100% siguran jer mi se nije dalo čitati nekoliko strana , no morat ću izdvojiti malo vremena za to.
ukoliko nisi dao nikakav podatak nemožeš biti ni ugrožen
ja naručio za 5$ 4 aku baterije po 3000mAH. nisu došle , a trebale su do 04.02. poslao sam mesiđ prodavatelju koji je rekao da odma refundira lovu...

ja reko da pričekamo koji dan, pa možda dođe paketić. jbg, ak ti item ne dođe, nemaš kaj nego dignut case. ako je sranje onda eskalirat. ako je slučaj čist, ebay štiti kupca i  više nego maksimalno. nisu ebajci od jučer...

palo mi je na pamet da su možda beterije zapele na usranoj carini zbog nekog hrvatskog propisa tipa "veći katolici od pape".