Srpanj 18, 2025, 05:36:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: razmnožavanje betta  (Posjeta: 1446 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sharkey

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
razmnožavanje betta
« u: Travanj 18, 2006, 20:06:00 poslijepodne »

imam jedno pitanje. Ovako, imam mužjaka i ženku betta splendens i imam ih već nekoliko dana. Isprva se nisu previše doticali i "družili" jer je ženka bila povučenija i stajala je kod filtera stalno. Primjetia san nakon tog da joj se mužjak udvara šireći peraje i škrge. Danas primječujem da su oboje ispod jednog dijela drva. Ženka skoro uopče ne izlazi odozdo, dok mužjak svako malo se brzo zaleti do površine, ugrabi malo zrak i šmugne ponovno dolje. Nemogu vidjet šta se dešava ispod drva jer je okrenut otvore prema stražnjoj strani akvarija i skroz uz staklo je.

Šta mislite da li se spremaju za mrijest??? Možda mušjak radi gnijezdo od mjehurića... il su već jajašca tu pa ih ženka čuva. ?!

pomagajte !!!

Offline koka

• Punopravni član
razmnožavanje betta
« Odgovori #1 u: Travanj 19, 2006, 00:02:00 prijepodne »
ništa od navedenog, ženka se vjerovatno skriva od mužijaka a i bete se vole zavući nekam, dosta su ljene ribe

B\\gajnice

Offline sharkey

• Novi član
  • *
razmnožavanje betta
« Odgovori #2 u: Travanj 19, 2006, 07:04:00 prijepodne »
da ali nisu odvojeni nego su skupa na istom mjestu ispod drveta....i ne izlaze tako često ko prije

Offline koka

• Punopravni član
razmnožavanje betta
« Odgovori #3 u: Travanj 19, 2006, 23:57:00 poslijepodne »
bete se mrijeste tako da mužijak radi gnjezdo na površini vode a ne u rupama na dnu, ako su premirni negdje skriveni može biti da im nešto i ne paše pa se skrivaju, ja bar s betama nisam nikada imao sreče a takvo ponašanje je pretežno bila najava skorog uginuča

B\\gajnice

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
razmnožavanje betta
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2006, 14:41:00 poslijepodne »
Pozdrav i dobro nam došao.
Prvo ribe ti se ne spremaju na mrijest, barem ne ženka. Ona se jadna sigurno skriva od napaljenog napsanika, jer mužjaci bette su poznati po neumornom zavođejnu, što jako umara ženke i one su jadne pod stalnim stresom, ponekad završava i kobno za ženke, jer se jadne ne stignu najest u miru, odmorit...
Drugo je to da zbog ovog prvog moras imat minimalno 2 ženke.
O mrijestu razmišljaj tek kad nabaviš više ženki.
Sretno!

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
razmnožavanje betta
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2006, 19:52:00 poslijepodne »
johnny