Srpanj 23, 2025, 19:06:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: držanje pauka zajedno?  (Posjeta: 1938 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
držanje pauka zajedno?
« u: Travanj 17, 2006, 15:59:00 poslijepodne »
Znam da dva pauka nije nikako moguče držati zajedno, ali kakosu na prošloj emisiji fear factor držali dva pauka u istoj staklenci, čak ne u terariju nego u staklenci. A i to je bilo čisto mučenje trebalo bi antoniju stavit uvešmašinu i malo procentrifugirat. Zamisli kad je ona velika žaba pala na pauka mislim da su ih trebali poslje ubit.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #1 u: Travanj 17, 2006, 16:57:00 poslijepodne »
pa...vidim da nisi onda gledao do kraja to miksanje životinja.... jer ih nisu morali ubit..već su pauci bili mrtvi...

pauci se nisu poubijali jer su bili pod velikim stresom...a i kolko sam vidio to su bili mužjaci Avicularia... a mužjaci ...brijem da se se nebi međusobno poubijali jer ih hrana uglavnom ne zanima... već se žele parit.... tak da...

mene samo zanima kaj su u vezi toga rekli/napravili Prijatelji Životinja...il dali kaj misle napravit u vezi toga...?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #2 u: Travanj 17, 2006, 20:11:00 poslijepodne »
nisam gledal do kraja jer mi je bilo zal gledati kak ih muciju i još uvjek stojim da bi trebalo antoniju stavit uvešmašinu i malo procentrifugirati . I mene zanima dali ce se gdje pisati o tome

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #3 u: Travanj 17, 2006, 21:03:00 poslijepodne »

Da i ja sam gledo i bas sam komentiro stavit zmiju misa i pauka fakat je malo glupo i opcenito moslim da je fear factor mucenje zivbotinja a i ljudi ste gledali kad su zubima premetali puzele i rakove uzas a

Ovo za paukove meni su bili bas ljepi i fakat sam se pito kak to da se nisu ubili to mi je bilo ful cudno
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #4 u: Travanj 18, 2006, 11:59:00 prijepodne »
neznam nisam srećom gledao a matija ti prijatelji i to sve ...neznam... neznam kolko utjecaja imaju ja primam njihov mail sa novostima oni stalno prosvjeduju a neznam sta postizu. ja ih podrzavam svakako! a i uvijek ce se nac budala da muci zivotinju....
† BLACK RAIN †

Offline dora

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #5 u: Travanj 18, 2006, 12:54:00 poslijepodne »

Citat: Strichek Matija
mene samo zanima kaj su u vezi toga rekli/napravili Prijatelji Životinja...il dali kaj misle napravit u vezi toga...?

Nist. Do sad ste s obzirom na 'Prijatelje zivotinja' trebali zakljucit da se 'zalazu' samo za odredene zivotne oblike koji su jelte... prihvatljivi ljudima i s kojima ljudi na ovaj ili onaj nacin 'suosjecaju' te za koje ce postici odredenu televizijsku i inu promociju.

Dakle ako su u igri biglovi ili cincile, evo ti 'Prijatelja zivotinja', ali za pauke cisto sumnjam da bi se neko udostojio, jer jebiga, ipak su pauci zivotinje koje bas ne izazivaju suosjecanje kod svekolikog puka (jer bi ih vecina s gustom gazila i trgala im nozice), pa samim tim 'Prijatelji zivotinja' tesko da se dejstvovat.

Blah.
Zagreb

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #6 u: Travanj 28, 2006, 16:06:00 poslijepodne »
šta je je! žalosno!

Offline Ronin

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #7 u: Svibanj 05, 2006, 20:17:00 poslijepodne »

Citat: Dragon
Znam da dva pauka nije nikako moguèe držati zajedno

Neznam jel ovo tema o drzanju paukova u skupini ili kritika na tv emisiju , ali samo jedno mogu reci da izjava dragona nije ispravna.

DVA I VISE PAUKOVA JE MOGUCE DRZATI U ISTOM TERARIJU

vec vise ljudi to pokusava i za sada su veoma dobri rezultati sa nekim paucima iz porodice Poecilotheria (veoma dobrosubfusca, ani u kom slucaju ornata ) i Holothele ( posebno incei )

Kod poechilotherie je bitno da je terarij dovoljno velik ( za 4-5 paukova 80x40x60 Sirina x Dubina x Visina ) sa mnogo mjesta za skrivanje.Osim mjesta za skrivanje potrebno je i dovoljno hrane, pa se nikad nece napadati.

Ja drzim 3 subfusce u terarijumu 40 x 30 x 40 i sve tri su u istoj rupi u drvetu zajedno iako imaju dovoljno mjesta.

Kod Holothele je bitno da nema muzijaka medju njima jer ce se za godinu dana od dvije zenke namnoziti da ih se necete moci rijesiti ( zenka je spolno zrela sa 7 mjeseci i od jednog oplodjavanja pravi i po tri kokona sa 30-100 mladih.
Osijek-Rijeka

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #8 u: Svibanj 06, 2006, 07:47:00 prijepodne »
Eto hvala Ronin zbilja nism znao da se mogu držat zajedno.Čovjek uči dok je živ.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #9 u: Svibanj 06, 2006, 09:27:00 prijepodne »
pa..znali smo... ali "rijetke vrste" ...kojih u Hrvatskoj baš i nema previše....

ali nešto ovakvo se priprema... pogodite kod koga

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
držanje pauka zajedno?
« Odgovori #10 u: Svibanj 06, 2006, 10:29:00 prijepodne »
Ljepo baš me zanima da to vidim. A kad če se to ostvariti?