ja sam sa svojom biljkom isto dobila te napasti i nabavila helenu (koji sam tad platila 80 kn- jedan puz) i on je jeo te napasti, ali na jednog kojeg je on pojeo nova 2 su dosla. probala sam i onu foru sa salatom, ali nije bila bas ucinkovita..... nakon toga sam probala sa botijem (botia makrakanta) i to je bilo super, pojeo je sve vidljive puzeve, ma odlican..., ali kad je pojeo sve vidljive puzeve, onda je nastao problem, poceo mi je unistavat biljku i maltretirat ostale ribe u akvariju, ugl, dokle god je on bio u akvariju, puzeve nisam vidla, ali kad mi je on uginuo, ta napast se vratila.- tad sam stvarno postala ocajna i napravila sam generalku u akvakiju,filter, grijac, pumpu, sve sam skuhala i dobro pregledala, sve ukrase sam skuhala u vodi sa malo octa, pijesak sa puno vise octa, a biljku sam umocila u solnu kiselinu (znm da zvuci strasno, ali to je jedino sta sam imala sa popisa koji sam nasla a i radi se 1:3 ) i mogu rec da sam se tad napokon rijesila tih napasti.... sad imam cist akvarij, biljka je ziva i zdrava (jest da je od umakanja u otopinu izgubila vecinu lisca koju je imala), pusta nove mladice, i sto je najbitnije, ja nemam vise napasti od puzeva...

p.s. (boti mi je pojeo helenu kad vise nije bilo vidljivih puzeva)