Srpanj 15, 2025, 13:00:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj komadic prirode :)  (Posjeta: 7205 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Odg: Moj komadic prirode :)
« Odgovori #25 u: Ožujak 29, 2014, 14:52:33 poslijepodne »
Odlično izgleda :) svaka čast!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Ožujak 29, 2014, 22:36:42 poslijepodne »
samo 2x t5 24W Osram 880 skywhite... postavljeni na mjesto onih t8... malo modano i napravljeno da bude ko original :D
pih........ toliko ja imam na 60l  :D  No svakako bolje neko 2x18 T8. Nego, zasto nisi isao na T5 28W? One su 59cm kao i ove T8 koje si maknuo.
Nego, mislim da bi ti ovi echinodorusi cijenili da su vise ispod svjetla. Barem su meni rasli puno brze i vise kad su bili negdje direktno ispod nego ovako u kutu. Imam sad jedan sword koji stoji skroz u kutu i raste ali dosta sporo.

Offline _Maniac_

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #27 u: Ožujak 30, 2014, 20:13:20 poslijepodne »
Evo malo i procvjetao anubias :)

http://www.pohrani.com/?3p/58/45mhHzNY/imgp8701.jpg
Moj komadic prirode :)

http://www.pohrani.com/?2k/QM/2qGmoDE0/imgp8703.jpg

http://www.pohrani.com/?6/gA/35kOMLlh/imgp8708.jpg
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."

Offline _Maniac_

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 30, 2014, 20:15:20 poslijepodne »
samo 2x t5 24W Osram 880 skywhite... postavljeni na mjesto onih t8... malo modano i napravljeno da bude ko original :D
pih........ toliko ja imam na 60l  :D  No svakako bolje neko 2x18 T8. Nego, zasto nisi isao na T5 28W? One su 59cm kao i ove T8 koje si maknuo.
Nego, mislim da bi ti ovi echinodorusi cijenili da su vise ispod svjetla. Barem su meni rasli puno brze i vise kad su bili negdje direktno ispod nego ovako u kutu. Imam sad jedan sword koji stoji skroz u kutu i raste ali dosta sporo.

e jbg... ovo nisam ni znao da ima 28W... ja sam uzeo ono sto sam znao... to pise na prigusnici da moze tjerat, tako da... al usvakom slucaju puuuno vise svjetla nego sto je bilo sa t8 lampama...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #29 u: Ožujak 30, 2014, 21:28:49 poslijepodne »
pa cisto zato kaj mislim da bi imao manje kemijanja, obizirm da je duzina lampi ista. Tak sam ja mijenjao T8 15W za T5 24W jer su obje 44cm, samo sam stavio T5 grla. To cu napraviti i na vecem, 38W T8 ide proc i unutra idu T5 54W 105 cm.

Offline _Maniac_

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Ožujak 30, 2014, 21:46:30 poslijepodne »
ma imas u svakom slucaju pravo... ja sam nesto gledao (ocito krivo) da je duzina te lampe sto sam uzeo 60cm... kao sto je i ova moja stara t8... i onda kad je doslo... skontao sa, da mi fali 5cm... a jbg... uzeo 4 lampe, poceo rezat podesavat poklopac i malo popi*dio i sutradan u firmi to sve lijepo na cnc-u izrezao nosace, zaljepio dvokomponentnim i sad je to prva liga... a da sam uzeo to sto kazes, rjesio bi se sveg tog rezuckanja i sl, ali jbg... nisam znao da ima, ja sam mislio da je ova 24W te duzine...

Offline Led Zeppelin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #31 u: Ožujak 31, 2014, 01:25:30 prijepodne »
trebam samo jedan savjetic u vezi biljaka... crvene biljke, svaki put kad me nema (znaci cca 2 tjedna) nekako pozute i pocnu im polako otpadat listovi... jel ima netko ideju sta napravit (dodao sam zeljezo, pa cekam mozda ce to nesto pomoci)...
prije par mjeseci je na jednoj internacionanoj fb grupi bila rasprava kako crvene bijke uciniti sto crvenijma,e sad ako me dobro sjecanje služi,napravia sidobar potez sa dodavanjem željeza ali crvenilo ovisi o jos jedmom cimbeniku-razini nitrata u vodi,sto je manje nitrata to je crvenije.to mi se poklapa sa time da u ta dva tjedna ipak nema izmjene vode i razina nitrata poraste
nadan se da nisam dao krivu informaciju i da ce ti ovaj post poslužiti :)