Srpanj 27, 2025, 02:18:18 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: skotni mol  (Posjeta: 1397 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shranp

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
skotni mol
« u: Travanj 14, 2006, 22:56:00 poslijepodne »
ludi kako cu pripoznat kad mi riba triba okotit.Naravski da znam kad vec okoti,nego jer se riba sta drukcije ponasa ili sta.Unaprijed hvala
zdravo daci,studenti,seljaci

Offline korni

• Punopravni član
skotni mol
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2006, 00:16:00 prijepodne »

Inace zivahne i prozdrljive moly prije okota malko promijene fizionomiju: prednji dio utrobe im odeblja i spusti se nize, dok je straga trudnicki tipicno debela. Ponasanje se promijeni, tako da vise ne pliva s drugim molijima niti pusta muske blizu sebe, iako oni tada intenzivno "njuskaju" njoj pod rep. Finale jest povlacenje zenke u skroviti i mirniji dio akvarija gdje ce ispustiti mlade.

Treba je na vrijeme prebaciti u kotilicu.Nekad vrlo trudne moli znaju roditi i zbog stresa kod promjene akvarija ili ulijevanja svjeze vode. Ako vidis da joj teze ide mozes joj malo pripomoci masazom po trbuhu. Primjetio sam da moja moly kad radja voli kad je se drvcem ili prstom masira po donjem dijelu trbuha. Treba paziti da se ne ozlijedi ribica!

Nekada gladna i iscrpljena majka prozdere tek izasle ribice pa treba paziti i na to u kotilici. Vec spomenutim drvcem otjerati malu ribicu od majcinih usta i potjerati u drugi kraj kotilice. Cim okoti tridesetak mladih (nekad vise nekad manje) pricekaj malo pa je pusti natrag u akvarij, a malce ostavi same i sutradan prihrani usitnjenom hranom. Mozes mallcima za vrijeme okota ubaciti u kotilicu komadic plutajuce biljke da se ribice malo odmore. Nije porod laka stvar, ni zarodilju ni za potomka!
Zagreb

Offline Shranp

• Punopravni član
  • **
skotni mol
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2006, 11:48:00 prijepodne »
hvala puno.

zdravo daci,studenti,seljaci