...ako se ne vide mehanicka ostecenja (od struganja rotora o stator, rotora o osovinu i slicno) onda ti je vjerojatno jedan od namotaja u statoru "problematican" i tome je lijek nova pumpa (ili samo stator, ali vecinom se to ne isplati ako nemas identicnu polovnu pa od dvije sastavis jednu pa...)
vecinom pumpe imaju termalnu zastitu ugradjenu (zalivenu) u tijelo statora pa i tu moze biti problem (ne "ocitava" vise dobro temperaturu pa iskljucuje pumpu jer se "pregrijava") - imao sam DVA takva Tunze velika wavebox-a (odn. pumpe 6051 ili tako nekako) - jel dosegne temperaturu od 24-25°C prestane s radom i ne bi da se bogujes... onda se ohladi pa radi dok ne dosegne zadanu temperaturu...
to sam skuzio tek proslo ljeto kad sam stavio jednu od njih da mijesa vodu u djecjem bazenu - dok je voda bila hladna (tek napunjen bazen) - vrtila je vodu oko dan i pol do dva, onda kad je postignuta temp. negdje oko 25-26°C stane.... izvadim je van, pregledam, bacim nazad - nece.... ohladim je u hladnoj vodi, bacim u bazen - radi. Dvije minute - prestane... za popeezdit

jednu sam upokojio jer me nervirala, a druga jos uvijek uredno radi punom snagom kod mijesanja RO vode i soli (stavljam hladnu RO vodu) i to joj je jedina funkcija...
srecom pa su to jeftinjara pumpe, pa se covjek ne iznervira

uglavnom, ako nemas mehanickih problema (vidljiva ostecenja od struganja ili zapinjanje rotora) - vrijeme je za shopping