Lipanj 23, 2025, 18:04:55 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Što staviti u terarij?  (Posjeta: 3533 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline klinac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Što staviti u terarij?
« u: Siječanj 06, 2014, 02:29:54 prijepodne »
Dobio sam na poklon terarij veličine 30x22x22 cm, nikad se nisam bavio teraristikom niti se zanimao za to, ali već kad sam dio opreme dobio zanima me što bi u tom malom staništu mogao staviti da ne bude tijesno, a isto tako da meni ne bude prekomplicirano za početak.

Imam akvarij, ali ne bi mi bilo loše počet i sa terarijem...

Za sad tražim samo savjet kako bi filtrirao neke vrste pa ću se ja dalje sam informirati.

Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru!
X

Offline dexter-vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Što staviti u terarij?
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2014, 08:09:11 prijepodne »
Najbolje ti je u terarij tih dimenzija stavit tarantulu od kojih imaš više vrsta ali izaberi neku nezahtjevnu za početak i sve ok  :up:
Podloga treset i malo dekoracije joj za skrivanje i raspitaj se koja ti odgovara,malo čitaj o njima  :)

Offline marko321

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 24
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2014, 12:48:33 poslijepodne »
U njega mozes stavit tarantulu a moze i neki mali guster (npr. neka vrsta Anolisa)........ako mislis tarantulu one su nezahtjevne zivotinjice......znaci njoj bi taj terarij odgovarao jer one zahtjevaju mali prostor kako bi lakse pronalazile hranu......temperatura bi trebala bit izmedu 20-30 stupnjeva a za vlagu ovisi od koje do koje vrste..........pocetnicke vrste tarantula po meni su sve vrste Grammostole i Brachypelme (samo pazi Brachypelme su ti na CITES listi i za njih bi trebao imati papire)

Pozz Marko
Acanthoscurria geniculata, Lampropeltis triangulum hondurensis tangerine, Pogona viticeps...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2014, 13:15:43 poslijepodne »
U njega mozes stavit tarantulu a moze i neki mali guster (npr. neka vrsta Anolisa)........
Neznam zasto si dozvoljavate pisati sve i svasta? Anolisa u tako mali terarij? Uf..........
To je mali terarij za cak i malo odrasliju tarantulu! Znaci da, mali pauk moze...ali kako bude odrastao...trebati ce i veci terarij

--------------------------------
sa telefona....sorry na greskama
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2014, 13:27:52 poslijepodne »
E Marko , Marko .. potpuno si novi u hobija a već dijeliš savjete  :down:   
Taj terarij je dovaljan na neku `manju´ tarantulu  , jel većina kad dođe do adult fazu treba malo veći terarij
:devil-smiley-029:

Offline marko321

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2014, 13:55:26 poslijepodne »
Ja se ispricavam nisam dobro vidio kolike su dimenzije nezz šta mi je bilo nešto mi se danas vrte brojevi 40x30x30
Grozota možda jesam novi u tarantulama ali zato nisam nov u teraristici    ;)
Acanthoscurria geniculata, Lampropeltis triangulum hondurensis tangerine, Pogona viticeps...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2014, 14:35:58 poslijepodne »
Ja se ispricavam nisam dobro vidio kolike su dimenzije nezz šta mi je bilo nešto mi se danas vrte brojevi 40x30x30
Grozota možda jesam novi u tarantulama ali zato nisam nov u teraristici    ;)
Pa bi onda anolisa stavio u 40×30×30???
Uf.....
Ne se ljutiti....ovdje se na forumu zaista moze puno nauciti...samo..treba smanjiti kolicinu 'suma'...ako netko nije siguran u ono sto pise..bolje ne, zbunjuju se ljudi.....
Uvijek se moze diskutirati...ali, to je jedno...dijeljenje tragicno pogresnih savjeta je drugo!

--------------------------------
sa telefona....sorry na greskama
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline marko321

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 06, 2014, 15:20:12 poslijepodne »
Ali vi mene niste služili ja sam mislio na mladoga Anolisa a i tarantulu

Offline klinac

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 06, 2014, 18:05:25 poslijepodne »
mislim da ću nabavit Grammostola rosea, još malo da prođem po literaturi da ne bi bilo "nisam znao".

samo ne znam gdje ih nabaviti, vidim na forumu oglas prodaje se velika, a isto i na njuškalu su velike.

Ja bi neku malu od 3 cm za start

i još me zanima koliko često ih treba hraniti, posebno ako im se daju miševi kao hranu
« Zadnja izmjena: Siječanj 06, 2014, 18:15:12 poslijepodne od klinac »
X

Offline marko321

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 06, 2014, 18:57:52 poslijepodne »
Tarantule mogu i mjesecima bez hrane. Preporuča ih se hraniti jednom u 14 dana, a optimalno bi bilo 1-2 puta tjedno, ovisno o veličini tarantule (tarantule do 2 cm raspona nogu se obično hrane češće nego odrasli primjerci, kako bi što prije narasle). Kod hranjenja manjih tarantula treba paziti da plijen ne bude veći od duljine tijela tarantule.

Ovo ti je kopirani dio jednoga teksta

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 06, 2014, 23:00:23 poslijepodne »
Tarantule mogu i mjesecima bez hrane. Preporuča ih se hraniti jednom u 14 dana, a optimalno bi bilo 1-2 puta tjedno, ovisno o veličini tarantule (tarantule do 2 cm raspona nogu se obično hrane češće nego odrasli primjerci, kako bi što prije narasle). Kod hranjenja manjih tarantula treba paziti da plijen ne bude veći od duljine tijela tarantule.

Ovo ti je kopirani dio jednoga teksta

evo Marko opet krivo. Tj dobro si mislio al se se krivo izrazio
Dakle malu tarantulu (sling) hraniš svakih recimo 5 dana ,naravno ako tarantula želi jesti . Kad budu veće 4-5 cm raspon nogu dovoljno ih je hraniti jednom tjedno. Kad budu veće recimo 9-10 cm raspon nogu dovoljno je jednom u 10-15 dana. Naravno imaš vrste koje su proždrljive i koje mogu jesti svaki dan  al to ne moraš raditi kao i one koje znaju postiti i po nekoliko mjeseci . Trenutno u mojoj kolekciji je jedna koja nije jela 8 mjeseci . Odrasle tarantule neki s vremena na vrijeme znaju dat malog miša (pinkija) al ja svoje nisam nikad tako hranio jer ostatci pinkija ono što tarantula ne pojede usmrde se samo tako ako ne paziš i ne daj bože da ti se ona razviju kakve gamadi od buba pa eto pizdarije. Najbolja hrana za tarantule su žohari jer su najhranjiviji . Ja sve svoje hranim samo žoharima ( laterima i dubijima) 
Vrsta koja te zanima, ja je nema al imam neke druge vrste u ponudi koje su veličine koja te zanima. Pa ako te zanima slobodno mi je javiš u inbox ako te zanima.

Offline marko321

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 07, 2014, 11:49:25 prijepodne »
Kod hranjenja manjih tarantula treba paziti da plijen ne bude veći od duljine tijela tarantule.

Evo vidis da sam dobro reka  ;)

Offline dexter-vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #12 u: Siječanj 08, 2014, 07:28:52 prijepodne »
Ako ne pronađeš odgovarajuću tarantulu javi se kolegi s foruma vukovarac 5,možda ti on može pomoći a što se tiče latera i dubija imam ti ja ako zatrebaš...

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 08, 2014, 11:28:23 prijepodne »
Kod hranjenja manjih tarantula treba paziti da plijen ne bude veći od duljine tijela tarantule.

Evo vidis da sam dobro reka  ;)

Ja tebe stvarno ne kužim , ti stvarno imaš odgovor na sve . Poanta kad napišeš tekst je da je cijeli točan ( dobro objašnjen ) a ne samo 1-2 rečenice.   Rađije pusti da objasne oni koji znaju , koji imaju višegodišnje iskustvo , a  ti čitaj i uči od njih

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #14 u: Siječanj 08, 2014, 17:20:00 poslijepodne »
Paukovi koji ostanu manji tipa G rozea, avicularie mogu u taj terarij i kad su odrasle....pauci ionako uglavnom nađu svoje skrovište, iskopaju skrovište ili ispletu skrovište od mreže i ostaju u njemu i oko njega pa im nie potrebno puno prostora, bitno je da imaju vodu, vlagu i temperaturu koju zahtjevaju...

Od gustera koji bi mogli u taj terarij mi trenutno na pamet pada samo Lepidodactylus lugubris koji osim sto ostanu jako mali ne zahtjevaju ni UVA/UVB svijetlo vec samo suplementaciju hrane...
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #15 u: Siječanj 08, 2014, 18:50:38 poslijepodne »
Hemidactylus imbricatus

Offline klinac

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 09, 2014, 12:42:51 poslijepodne »
kako se održava određeni stupanj vlage u terariju? te kako se taj stupanj mijeri?

jeli mi podloga od kore drveta dobra ili bi trebao nešto sitnije?
X

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 09, 2014, 16:56:11 poslijepodne »
kako se održava određeni stupanj vlage u terariju? te kako se taj stupanj mijeri?

jeli mi podloga od kore drveta dobra ili bi trebao nešto sitnije?

Imaš vlagomjere za kupiti al ja to sve odokativno radim (imam već neko iskustvo pa znam koliko vode treba ) 
Za podlogu uzmeš kokosov treset