Kolovoz 16, 2025, 10:51:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Jewel akvarij 80x30x41  (Posjeta: 4157 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zag0

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« u: Travanj 14, 2006, 13:24:00 poslijepodne »
DxŠxV

970kn je cijena u Varaždinu.
S njim dolazi sve u kompletu: akvarij, poklopac, lampa, filter, grijač, pumpica.

Kolko je to dobar akvarij i da li se više isplati kupit nešto drugo?

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2006, 17:29:00 poslijepodne »

nov ili polovan? juwel akvariji su odlični, sam vrh hobističke klase .To je juwel rekord 96.Rekord je jeftinija juwelova serija.

pozdrav
ZG,Vrapče

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2006, 18:10:00 poslijepodne »
A sto ja znam. Ima dosta los poklopac, lose je to rjeseno. Al opet, ima puno losijih akvarija. Ja vec drugi takav kao sto je ovaj tvoj imam. Kad oces prckati po akvariju onda cijeli poklopac mora ici dolje. Filter sam isto stavio drugi uvijek. Koliko kosta Juwel Rio 125, to mislim da ti je bolji odabir.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2006, 18:52:00 poslijepodne »

Citat: Ruki
A sto ja znam. Ima dosta los poklopac, lose je to rjeseno. Al opet, ima puno losijih akvarija. Ja vec drugi takav kao sto je ovaj tvoj imam. Kad oces prckati po akvariju onda cijeli poklopac mora ici dolje. Filter sam isto stavio drugi uvijek. Koliko kosta Juwel Rio 125, to mislim da ti je bolji odabir.
Prevelik mi je, neće stat tam gdje ga hoću strpat ;) Ovaj 96 mi ima idealne dimenzije.

Inače sam ful početnik, nisam još nikad imao ribice. Imam još jednu ponudu za akvarij. Nemam pojima o kojem se proizvođaču radi al dimenzije su iste. Dobi se akvarij, poklopac i lampa. Cijena 750kn. Sad ako uzmemo da je filter 120 i grijač 80, otprilike me dođe isto.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #4 u: Travanj 14, 2006, 19:23:00 poslijepodne »
Jel na 96ici jedna lampa, jel tako?
Da ja kupujem bih pogledao ovaj jeftiniji akvarij i ako je poklopac i staklo kvalitetno ona bih to kupio (naravno, za tu cijenu se ocekuje da je to novo) i posebno kupio neki eksterni filter (al to ti je vise od 120 kuna).
Sto se tice mjesta, vodi racuna da taj poklopac cesto mora ici dolje! Sretno!

All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #5 u: Travanj 14, 2006, 20:13:00 poslijepodne »
Evo sad sam se vratio iz ovog drugog zoo shopa, isho sam pogledat koji je proizvođač tog drugog akvarija. Firma je Sirius (ili Serious ili tak nekak, da ne napisem opet krivo ko i za Juwel). Jel to dobra firma? Jel bolji od Juwela? Jednu lampu ima.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #6 u: Travanj 14, 2006, 20:57:00 poslijepodne »
Pojma ti nemam za tu firmu, si pogledao izradu?
Ajde valjda ima tko ovdje netko tko je cuo za Sirius, pomozite covjeku!

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #7 u: Travanj 14, 2006, 21:18:00 poslijepodne »

Citat: zag0
Evo sad sam se vratio iz ovog drugog zoo shopa, isho sam pogledat koji je proizvođač tog drugog akvarija. Firma je Sirius (ili Serious ili tak nekak, da ne napisem opet krivo ko i za Juwel). Jel to dobra firma? Jel bolji od Juwela? Jednu lampu ima.

Imam 2 siriusa doma i zadovoljan sam a eto sa juwel 54 l nisam baš nešto posebno zadovoljan.U tom juwelu mi ne radi filter jer se protočna pumpa jako brzo zakrčila i prestala raditi.nije mi baš neko rješenje ali sam čuo,čitao,vidio da je kod večih juwelovih akvarija puno bolje stanje.
Razlika je što juwel ima unutarnji filter a siriusi ga nemaju koliko znam. bed je kod oba dva jer imaju samo po jednu lampu mada se stanje može poboljšati sa reflektorom iza lampe.
Dubrovnik

Offline Krajten

• Punopravni član
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #8 u: Travanj 14, 2006, 23:51:00 poslijepodne »

ja sam uredno u rekord poklopac nakalemio još dvije lampe...Vizualni izgleda katastrofa kad se pogleda poklopac odozdo, ali mi je to manje bitno..slažem se sa Rukijem da je nespretno ako mislis stalno ceprkati po akvariju. Sto se filtera tice, ionako sam pobornik vanjskih filtera...

Inace niti rekord serija vizualni nije privlačna kao rio..bar meni..a za Sirijus niti ne znam..
ZG,Vrapče

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #9 u: Travanj 15, 2006, 00:04:00 prijepodne »
96 l spada u veće akvarije?
Da onda radije uzmem Sirius? E kaksteme zbunili sad. Na svakom forumu mi nes drugo vele i vise nemam pojima kaj da sad kupim. Prvo krajten veli da je Juwel vrh hobističke klase, onda maro veli da nisu bash tak dobri. U jednom zoo shopu sve zive pljuju i vele da je samo AquaNešto dobra firma, a sve ostalo su tajvanska s*anja (naravno oni samo nju imaju i prilično je skuplja od konkurencije). Sad naletih na taj Sirius koji je ajmoreć pristojne cijene.

Dobro aj da vas više s tim ne davim (recimo da sam zašpehal taj Sirius).. kaj sad dalje? S njim ne dobim filter i grijač. Koji filter kupit? Koji grijač kupit? Nemojte mi samo o vanjskim filtrima jer stvarno nemam love za to . Našo sam neki filter (ne, nije najjeftiniji) za 120kn. Valjda će bit dobar. A rekla mi žena u zoo šopu da se može filter i radit; ono kupim pumpicu i još neke djelove pa onda imam za 90-100kn filter. Je to kaj bolje od ovog za 120 koji je u komadu?

Grijač je oko 80-100kn svugdi. To su valjda svi više-manje ok? (pliz pliz pliz recite da jesu )

Kaj mi na kraju još treba? Tapeta neka (il da radim od stripopora ilčegveć neku pozadinu), termometar onaj za par kn, šljunak (e da, kolko tog cuda treba? rekli mi negdi oko 20-30kg?!), biljke (kakve?) i ribice.

Evo.. ja se raspiso..
Ak je ko došo do tud svaka čast

A sad brzo reply!

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #10 u: Travanj 15, 2006, 00:12:00 prijepodne »
I ja imam tog Juwela, sve je OK i ako odabir riba i bilja ne traži bolju filtraciju to je dobar izbor. Jedina preinaka je po potrebi ubacivanje još jedne lampe a to možeš vidjeti kako nas je nekolicina napravila na ovom forumu. Da, Juwel ima jako zanimljive dimenzije i zato sam ga i ja uzeo :)
Hrvoje - Split

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #11 u: Travanj 15, 2006, 00:39:00 prijepodne »
A gle..isto kao da si pitao ljude koji je auto najbolji..svako ima svog favorita

Za Siriuse ne znam, Juwel rekord malo je nezgodan s poklopcem...96 l ne spada u veće akvarije , jer ćeš brzo htjet veći

tapeta ili stiropor-opet osobna preferencija...ja bi na tu litražu tapetu, ali jednobojnu, ne neke biljke po njoj...eventualno kamenje na slici.. grijač gledaj da je tetra ili aquariumsystems ..u biti to su sad moje osobne sklonosti jer trenutno nema Jagera..koji je naj... filter..umph... fluval2 unutarnji... vanjski bi bio fluval 104/105, al to malo više košta..iako moram reć da se isplati, na recimo akvarije od 120 na više..

umoran..idem spavat..pozdrav...

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #12 u: Travanj 15, 2006, 12:05:00 poslijepodne »
Citat:
Fluval 2 "plus" - unutarnji
              filter

Protok 400 L/h

Pogodan za akvarije do 70L

220 240 Volt

5 Watt

Piše da je za 70L, a moj akvarij će bit 96L?

Problem je ako kupim Juwel onda dobim sve s njim: i filter i grijač. Ak njega uzmem onda neću više niš sa strane kupovat. S druge strane taj Sirius me ispadne malo jeftinije a mogu onda birat koji ću filter uzet, koji grijač itd.

Nisam 100% siguran dal Fluval ima u Vž, nadam se da ima. Cijena tog Fluval2/3/4 je isto oko 120kn il su skuplji?

Grijač Tetra ili Aquariumsystems, OK.

Kolko mi treba šljunka? Kakvo bilje kupit za početak?

Nakon kaj to sve kupim i sklepam doma, zasadim biljke, nalijem vodu i onda čekam 2tj prije neg stavim ribice, jel?

Hvala.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #13 u: Travanj 15, 2006, 13:26:00 poslijepodne »
Od bilja što više brzorastučih biljaka za početak a kasnije s vremenom mijenjaj kako ti odgovara i kako voliš. Podloge stavi dosta(bar 5-6 cm) pogotovo ako želiš dosta bilja u akvariju.
Edited by: maro
Dubrovnik

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #14 u: Travanj 15, 2006, 14:01:00 poslijepodne »
Filter uzmi veci ili neki hang-on (za to moras piliti poklopac sto je po meni prihvatljivo rjesenje). Sori, malo sam se izgubio, imas jos pitanje koje neodgovoreno?

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #15 u: Travanj 15, 2006, 15:21:00 poslijepodne »

Filter uzmi veci ili neki hang-on (za to moras piliti poklopac sto je po meni prihvatljivo rjesenje).

Hmhm.. .

Neznam. Nebi ja pilio nis. Mislio sam stavit obični potopni filter.

Sori, malo sam se izgubio, imas jos pitanje koje neodgovoreno?

Kolko je kg to pijeska 5-6cm za 80x30cm?

Dakle rezime izgleda ovako:

Akvarij+poklopac (Sirius) - 750kn

Filter unutarnji potopni - 120kn

Grijač Tetra ili Aquariumsystems - 80kn

Šljunak

Termometar

Tapeta

Bilje

Ribice

Nisam ništa izostavio?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #16 u: Travanj 15, 2006, 23:40:00 poslijepodne »
Kako hoces, nikad na tako velikom akvariju nisam imao unutarnji filter tako da ti ne znam reci koliko je to dobro. Meni smeta da se vidi.
A jedno 20 kg pijeska ti treba.
Fali ti nekakva dekoracija tipa kamenje ili mangrovina ili oboje. Ako ce biti akvarij s ribama koje vole mekanu i kiselu vodu onda nemoj stavljati vapnenacko kamenje.

Offline Bernardaqua

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #17 u: Travanj 15, 2006, 23:45:00 poslijepodne »
jesi vodu ha ha ha sala
Zagreb,Dugave

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #18 u: Travanj 15, 2006, 23:59:00 poslijepodne »
Ok, ali to nije sala. Ako ce kupovati destilirane onda je to jos negdje 80-100kn.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #19 u: Travanj 16, 2006, 00:01:00 prijepodne »
Eh da, sredstvo za pripremu vode si zaboravio, raznih proizvodjaca ima, sluzi za "neutralizaciju" klora i teskih metala.

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #20 u: Travanj 16, 2006, 10:16:00 prijepodne »

Ok, ali to nije sala. Ako ce kupovati destilirane onda je to jos negdje 80-100kn.

Hijaaaj!

Ima kakva alternativa destiliranoj?
Kolko ta sredstva za neutralizaciju dođu?

Sve mi se čini da neću imat love za taj akvarij

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #21 u: Travanj 16, 2006, 10:25:00 prijepodne »
Onda stedi jos malo. Ne mozes ici u kupovinu akvarija s novcima "na knap".
Jeftinije alternative destiliranoj nema, ali destilirana i nije nuznost. Kakve ribe mislis imati? Sredstva za pripremu vode ti nisu skupa. 30ak kuna?

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #22 u: Travanj 16, 2006, 10:46:00 prijepodne »
Neznam jos kakve ribe mislim imat.
Mislio sam prvo kupit akvarij, filter i grijač, pa onda s vremenom ostale stvari da opet ne sredim lovu na nečem drugom (već par godina planiram akvarij kupit pa nikak da skupim lovu; dođem blizu i onda spiskam na nekaj drugo).

Jel postoji kakva tablica riba koje su "kompatibilne" jedne s drugima? Jel bolje hladnovodne ili toplovodne imat? Totalno sam neuk .

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #23 u: Travanj 16, 2006, 10:52:00 prijepodne »

Šljunka ti treba oko 20 kg,Fluval2 unutarnji košta oko 200 kn.Kod AquaEl-a je poklopac bolji nego kod Juwell Rekorda ali i lošiji nego kod Juwell Ria.AquaEl ti ima liniju Pearl.Taj akv. ima u poklopcu sređenu dosta dobru filtraciju.Recimo Pearl 80(112L) košta nekih 1200kn.Znam par ljudi koji su super zadovoljni s tim akv.Mene je moj akv. od 50L +filter+grijač koštao cca.1000kn ali nije mi žao.

Znaš kak se kaže:Kol'ko para,tol'ko muzike!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #24 u: Travanj 16, 2006, 11:31:00 prijepodne »
Tebe je Frida dosta to izaslo. AquaEl akvarije nisam vidio, iskreno - meni se ne svidja bas ideja filtera u poklopcu... meni odmah na pameti sto vise lampi ugurati.
Zag0, ja bih ti predlozio toplovodne ribe, puno ih vise ima i meni su osobno zanimljivije. Postoje tablice kompatibilnosti, ne znam di su, ali najbolje je da ti prosurfas po netu ili po ducanima i pogledas koje ti se ribe svidjaju i onda odlucis! koje ces i onda paziti da "nekompatibilne" ne uzmes.