Lipanj 21, 2025, 11:12:17 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Diablo -Parahybana se je zapetljal(a)  (Posjeta: 1338 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Diablo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Diablo -Parahybana se je zapetljal(a)
« u: Siječanj 05, 2014, 14:16:30 poslijepodne »
Iako taj dio foruma u nije baš aktivan (sudeći po postovima), ipak ću postaviti pitanje:

Jučer sam zbog spleta okolnosti (Diablo -Parahybana se je zapetljal(a) u konac za šivanje i moral sam intervenirati izvlačenjem pauka iz terarija.

"Splet okolnosti":
Maloga sam paukića dobio 1.10.2012. - staroga par tjedana.
U prvom (malom) terariju hranjenje mi nije bilo problem: terarij je imao samo jedan nivo i fobasa (u početku muhica, brašnar, ...) bih stavio u posudicu i Diablo bi nakon nekog vremena (poneki puta odmah) došao i uzeo te pojeo hranu.
U drugom, većem terariju napravio sam dva nivoa, sa hranilicom gore. Diablo se šeće po oba nivoa. Ja mu hranu ostavljam gore ali ju on opće ne uzima i
fobasi mi znaju propasti. Žohari mu se pak skrivaju - ko bi rekel ;) - tako da ih baš i ne dajem.
Skužil sam da mi je najbolje fobase "puštati" pred Diabla, ali da se osiguram, crve vežem tankim koncem za šivanje.
I to super funkcionira: Diablo odmah skače na žrtvu i odvlači ju u špilju. Sutradan samo konac (pomalo sažvakan) izvučem van, ...

Međutim, prekjučer mu se je konac zapetljao i omotao oko "struka".
Probao sam pauka povlačenjem izvući van, ali se nije dao: upro se je nogama o strop svoje špilje i ni makac.

Nisam se usudio baj jako potegnuti, da ga ne ozlijedim, pa sam išao na iscrpljivanje:
Na drugi kraj konca (van terarija) polako sam vješao utege, misleći da će ga to izmoriti i da bude polako izašel is špilje, ...
Ukupno sam mu na kraju objesio 650 grama tereta (!) a on, težak 22 grama, još uvijek je imao snage za pomaknuti se u suprotnom smjeru (?!).
I tako pola sata ! Na kraju sam od toga odustao, napravio na dugoj žici malu mekanu četkicu i uspio "škakljajući" ga (više pokušaja) da dođe na dohvat moje ruke, ...

Kada je već bio vani, malo sam se poigral ... slike: (Diablo na vaganju)

Pitanje:
Prilikom šetnje po ruci (a bome i leđima !) pauk je ispustio neku tekućinu po meni i šanku (vidi slike).
Zanima me da li je to obično sr_nje ili nešto drugo !?

« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2014, 16:15:30 poslijepodne od GROF »

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
Odg: Odg: Teraristika d.o.o.
« Odgovori #1 u: Siječanj 05, 2014, 14:34:52 poslijepodne »
Što se tiče hranjenja hrani ga laterima i neće se nigdje zakopati
Što se tiče hendlanja tarantula ( navlačenja po rukama) to ne želim komentirati jel koliko mi god trubili da se to ne radi ... al hebi ga kao kaže 100 ljudi 100 ćudi
I za kraj ovo s utezima mogu samo reći ČOVJEČE JESU TEBI SVE NA BROJU ????  Strašno , danas svaki genijalac može kupit i mučit životinju

P.S. Sorry Matija znam da je ovo podforum od tvoje firme al morao sam odgovoriti tu jer mi je pao mrak na oči
:devil-smiley-029:

Offline Diablo

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 05, 2014, 14:48:14 poslijepodne »
Što se tiče hranjenja hrani ga laterima i neće se nigdje zakopati
Što se tiče hendlanja tarantula ( navlačenja po rukama) to ne želim komentirati jel koliko mi god trubili da se to ne radi ... al hebi ga kao kaže 100 ljudi 100 ćudi
I za kraj ovo s utezima mogu samo reći ČOVJEČE JESU TEBI SVE NA BROJU ????  Strašno , danas svaki genijalac može kupit i mučit životinju

P.S. Sorry Matija znam da je ovo podforum od tvoje firme al morao sam odgovoriti tu jer mi je pao mrak na oči

Veleštovani stručnjače,

možda meni nisu sve na broju, ali nije do tebe da o tome sudiš !!!
Svatko si svaki post može komentirati kako got želi.
(A kako bi ti izvukao pauka, panično se bojeći da mu se već nije nekaj lošega dogodilo ?)
Ja nemam iskustva u tome i to nisam radio zbog puke zabave (osim fotografiranja, koje me veseli).
Zato sam i napisao što sam doživio, da me stručnjaci (pa možda i ti) podučite kako i zašto.
A ti, umjesto da me podučiš (odgovoriš na postavljeno pitanje), samo melješ fraze.

Sorry, i meni od takvih likova padne mrak na oči  :down:

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #3 u: Siječanj 05, 2014, 15:20:15 poslijepodne »
Odgovorio sam ti u poruci , pogledaj u inbox
:devil-smiley-029:

Offline Diablo

• Novi član
  • *
Odg: Diablo -Parahybana se je zapetljal(a)
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2014, 22:23:37 poslijepodne »
Hvala na odgovoru (PM) i uputama  :ying:

Čitam tekstove namjenjene paukoljupcima na https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=48.0.
Imam puno toga za naučiti ...

Unaprijed hvala na strpljenju
  :)