Ovo je otprilike kako bi to trebalo izgledati.Veličina je 10x50x15
Uzmete dvije plastične ili gumene cijevi promjera oko 15 mm,jedna du bude dužine koliko vam treba da iz akvarija stigne do filtera ( 5 cm od dna akvarija do dolaska u filter - dolazna cijev ), a druga isto samo obrnuto (iz dna filtera do ulaska na površinu vode u akvariju - odlazna cijev. Vidi skicu)
Odlaznu cijev pri kraju (na dnu filtera) treba probušiti i kroz tu rupu gurnuti cijevčicu za zrak (iz pumpe za zrak) tako da paše na milimetar da zrak nebiizlazio sa strane nego u cijev.Cijevčica za zrak omogučava da odlazna cijev vuče profiltriranu vodu s dna filtera u akvarij.Čista fizka. pazite da vam pijesak ili nešto slično ne pritisne cijevčicu zraka jel inače ništa od toga.
kad ste sve to složili nalijte vodu u filter da pređe gornju spužvicu filtera, toliko da vam dolazna cijev iz akvarija bude uronjena u vodu.filter radi na principu spojenih posuda i nemojte se čuditi ako vam iz prvog puta ne uspije.
1.Kad je sve gotovo nalijte vodu u filter (kao što sam rekao u prošloj rečenici)
2.Dolaznu cijev (iz akvarija u filter) ispunite vodom da nema zraka u njoj,jednostavno ju potopite u akvariju i prstom zatvorite kraj koji ide u filter kako nebi ušao zrak u nju.
3.Takvu cjevčicu sada uronite u filter,ali pazite da ne skidate prst s nje (da voda ne iscuri iz nje i ne uđe zrak) sve dok ju niste uronili u vodu fillter(spojene posude).kda ste sigurni da ste uspjeli krenite na slledeći i zadnji korak.
4.Uljučite pumpu za zrak i ako je sve ok voda u filteru bi trebala biti cijelo vrijeme u razini s vodom akvarija.Ako vam voda iz filtera pada tj. vuče iz filtera u akvarij a ne vrača u filter znači da ste napravili pogrešku (vrati se na korak 2 i 3) i da ste preranp maknuli prst s dolazne cjevi i ušao vam je zrak u nju.
Malo koplicirano se čini ali nije kako se čini,stvar prakse.

Znam, znam da bi ga trebalo očistiti,a valjda bude jednog dana,ali tako bi to trebalo izgledati
Edited by: Davor XX