Lipanj 21, 2025, 08:11:32 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: vodenjaci??  (Posjeta: 1176 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zekonja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
  • moj cilj je bit dobar akvarist i uzgajat ribice
vodenjaci??
« u: Siječanj 02, 2014, 15:57:14 poslijepodne »
Ovako u zadnje vrijeme gledam po pet shopovima i vidim da nema vodenjak ni jednog jedinog pa bih pitao ima li ih gdje kupit u hrvatskoj,mogu li se naručit,koliko
'dođu i ima li ko da ih prodaje ovdje.
Unaprijed zahvaljujem!!

:) :P

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: vodenjaci??
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2014, 17:06:39 poslijepodne »
Pozdrav, za pocetak trebas biti svjestan da niti jednog vodenjaka nije ok ubaciti u tropski akvarij s ribama kako ti sugeriraju u pet shopu jer ce se samo muciti na visokoj temperaturi i brzo uginuti. Sve vodenjake treba drzati u posebnom akvariju u kojem se voda hladi na 15-20 stupnjeva. Po zimi je to jos nekako izvedivo, no po ljeti ti je nuzno potreban akvarijski chiller za pravilno drzanje, sto nije jeftin komad opreme.

Do sada se u Hr. po mom znanju prodavalo tri vrste, Cynops orientalis, Pleurodeles waltl i Cynops pyrrhogaster. Cynops orijentalis u pet shopove obicno dođe barem 1x godisnje. Nekoliko clanova na forumu ima i axolotle koje su nabavili izvana. U svakom slucaju se prije nabave trebas vise informirati: LINK i vidjeti da li ces takvim zivotinjama moci pruziti pravilne uvjete. Jer drzati vodenjaka u akvariju bez hlađenja je jednako pogresno kao drzanje zlatne ribe u kugli.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline zekonja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
  • moj cilj je bit dobar akvarist i uzgajat ribice
Odg: vodenjaci??
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2014, 18:18:27 poslijepodne »
Hvala na pomoci!!
nisam ni mislio drzati vodenjaka u tropskom akvariju..imam veliki terariji za kornjace.. A od vodenjaka sam danas odustao jer sam bio u par pet shopova u kojima sam pitao za nih te su mi rekli da (nesto ovako)"da  njihovi dobavljaci nemaju vodenjake a da nisu toliko traženi da nadu nekoga tko ih uzgaja.."sve u svemu ideja o držanju tih preljepih stvorenja je propala!
:) :P