Kolovoz 30, 2025, 09:33:10 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 2045 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Paddy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
  • bez alata nema zanata
Pitanje
« u: Prosinac 23, 2013, 21:09:02 poslijepodne »
u novim temama na podforumu vidim zanimljive životinjice axilotite pa vas vas pitam čisto iz znatiželje koliki je akvarij poterban za jednog?

Hvala  :)

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: Pitanje
« Odgovori #1 u: Prosinac 23, 2013, 23:05:08 poslijepodne »
mislis axolotle  :D :D :D :D :D
cuj sto veci to bolji hmm kakvih 80x35x35 bi bio cisto dovoljan za 2 i ne preporuca se ic na manji ja ih imam 7 u 120x50x50 i cisto im je ok  :up:

Offline Paddy

• Punopravni član
  • bez alata nema zanata
« Odgovori #2 u: Prosinac 24, 2013, 00:12:42 prijepodne »
Bili staklo od 4-5 mm izdržalo njih i dali ima neka vrsta vodenjaka da može biti u malom akvariju 30-60l?

Hvala  :)

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #3 u: Prosinac 24, 2013, 00:22:00 prijepodne »
6mm staklo najmanje  ;)
e sad neznam koje druge vodenjake bas ih i ne gledam axolotli su mi cisto dosta  :D

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #4 u: Prosinac 24, 2013, 02:08:35 prijepodne »
Prosjecna velicina odraslog axolotla je kojih 20 cm, a znaju potegnuti i do 30 cm. Za dva mala axolotla je 80x35x35 cm ok, ali za dva odrasla od 20+ cm bi to bilo malo. Isto kako dvije ribe od 20-30 cm nije ok nagurati u akvarij od 80 cm nije niti dva odrasla axolotla, sto zbog prostora sto zbog odrzavanja kvalitete vode (manja kolicina vode ce se puno brze zasititi otpadnim spojevima od vece kolicine).
Od manjih vrsta za koje bi proslo 60+ litara ima Cynops orientalis koji je velicine 6-10 cm. Ali drzanje vodozemaca nije jednostavno jer niti jedna vrsta ne podnosi uvjete koji vladaju u tropskom akvariju, svi trebaju imati hladniju vodu koju je ljeti bez akvarijskog chillera ili nekog drugog rashladnog sustava nemoguce odrzavati. Dakle, ako nisi spreman uloziti novac u akvarijski hladnjak bolje izbjegni vodenjake jer ce se samo muciti kod tebe i kratko zivjeti.
Ako zelis vodozemca za tropski akvarij 30-60 litara razmisli o zabama Hymenochirus boettgeri.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Paddy

• Punopravni član
  • bez alata nema zanata
« Odgovori #5 u: Prosinac 24, 2013, 16:15:44 poslijepodne »
Prosjecna velicina odraslog axolotla je kojih 20 cm, a znaju potegnuti i do 30 cm. Za dva mala axolotla je 80x35x35 cm ok, ali za dva odrasla od 20+ cm bi to bilo malo. Isto kako dvije ribe od 20-30 cm nije ok nagurati u akvarij od 80 cm nije niti dva odrasla axolotla, sto zbog prostora sto zbog odrzavanja kvalitete vode (manja kolicina vode ce se puno brze zasititi otpadnim spojevima od vece kolicine).
Od manjih vrsta za koje bi proslo 60+ litara ima Cynops orientalis koji je velicine 6-10 cm. Ali drzanje vodozemaca nije jednostavno jer niti jedna vrsta ne podnosi uvjete koji vladaju u tropskom akvariju, svi trebaju imati hladniju vodu koju je ljeti bez akvarijskog chillera ili nekog drugog rashladnog sustava nemoguce odrzavati. Dakle, ako nisi spreman uloziti novac u akvarijski hladnjak bolje izbjegni vodenjake jer ce se samo muciti kod tebe i kratko zivjeti.
Ako zelis vodozemca za tropski akvarij 30-60 litara razmisli o zabama Hymenochirus boettgeri.

Offline Paddy

• Punopravni član
  • bez alata nema zanata
« Odgovori #6 u: Prosinac 24, 2013, 16:20:58 poslijepodne »
Kori hvala na opširnom odgovoru sorry na offtopicu:kornjače su mi narasle 14 i 19 cm zenka i muzjak zdravi i ljudožderi :devil:
Ok znači ništa od axilotita pošto ga nemogu imati u akvariju od 5 mm 80×35×35 poslužit će za guppy tank.
Zabe hmm... vidio sam tu zabu u zoo city-u nije skupa .Ali ja bih ipak nešto čemu treba 20-50l vode i još površina izvan vode pa ako postoji koja s takvim uvjetima neka mi netko javi