Rujan 02, 2025, 22:18:47 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: mrijest multispinoza  (Posjeta: 914 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dare

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
mrijest multispinoza
« u: Travanj 10, 2006, 20:52:00 poslijepodne »

Upravo sada su premjestili svoje punoglavce u udubljenje obližnjeg kamena a ostale ribice maste brk sa odlutalcima. Ako je ko zainteresiran za njihov mlađ ili ima artemije te mi hoče pomoči odhraniti klince i više je nego dobrodošao-iako multispinoze nisu osobito cijenjene .

POMAŽITE LJUDI

Offline korni

• Punopravni član
mrijest multispinoza
« Odgovori #1 u: Travanj 10, 2006, 21:10:00 poslijepodne »
Dare, meni je uspjelouzgojiti nesto ribica iz drugog pokusaja. Prvi je propao, jer je filter posisao male ribice. dakle oblozi filter necim da ne uvlaci ribice. Drugo artemija ti uopce nije neophodna za rat multispinoza. Pokusaj sa vrlo tvrdo kuhanim zumanjkom. Razmrvi ga nasitno i sasusi da duze traje,a moze i neosusen. Malo im to razmuti u zlicici vode i ubaci iznad legla. Uskoro ces im po zutim trbusima vidjeti koliko su toga pojeli. Svakako imaj barem jednog puza jabucara koji ce preko noci oblizati otpatke. Nakon par dana vec ih mozes hraniti vrlo sitno izmrvljenim suhim artemijama koje ima za kupiti u kutijicama kao i drugu suhu hranu. Takodjer ce jesti i vrlo sitno mljevene standardne listice. No najvaznije je da kad pocnu sami plivarati po akvariju radije odvoji roditelje, jer ce ih s vremenom sve vise "zaboravljati" ispljunuti pri transportu. Vec sam jednom o tome pisao na forumu pa potrazi. Sretno!
Zagreb

Offline dare

• Punopravni član
  • 091/5892288
mrijest multispinoza
« Odgovori #2 u: Travanj 11, 2006, 18:22:00 poslijepodne »
Daj mi reci odkad se mogu početi hraniti tim žumanjcima?

Offline korni

• Punopravni član
mrijest multispinoza
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2006, 00:21:00 prijepodne »

Cim zapocnu plivati i sliciti na male ribice, a ne na jaja s repicima. Znaci kad potrose svoje zumanjcane vrecice i kad se prestane vrpoljiti ona masa mladih, ili kad pocnu bjezati roditeljima. Mislim da je to tri-cetiri dana od izlijeganja, ne sjecam se vise tocno. Znam da su jako brzo rasli i vec za tjedan dana sam ih mogao odvojiti od roditelja i pustiti da samostalno "traze" hranu.

Ne moras ih dugo hraniti zumanjkom, samo par dana. Listice mozes mrviti u mlinceku za kavu ili manje kolicine izmedju dvije cajne zlicice. Do brasnaste granulacije, tako da mogu malci jesti tu hran. Vjeruj mi to su halapljive zivotinjice i sve ce pojesti. Nisu uopce izbirljivi.
Zagreb

Offline dare

• Punopravni član
  • 091/5892288
mrijest multispinoza
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2006, 07:27:00 prijepodne »
Pa sretno im bilo! I hvala na pomoči.