Moguce.
No, mislim da u ovom slucaju nije ni bitno.
Bitno je ono "dostaviti do....(sljedeci dan, do toliko i toliko sati i sl.) Bitno je i naznaciti da je paket lomljiv, da ga treba isporuciti zurno, i da treba postupati s paznjom. I najbitnije (iako to malo cini mi se i poskupi cijenu usluge) navesti vrijednost paketa, ali stvarnu vrijednost, ne okvirnu, da ustedimo 2-3kn za postarinu.
I u tom slucaju, mislim da je svejedno radi li se o vazi iz dinastije ming, ili o ribi, mislim da je tu bitno sljedece (a to je ono sto sam htio spomenuti)
"Ako primatelj pošiljke smatra da je pošiljka oštećena ili umanjena sadržaja, treba odmah prilikom uručenja pošiljke podnijeti, u poštanskom uredu, pritužbu zbog oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke. Prigovor podnesen nakon uručenja pošiljke se ne prihvaća osim u slučaju ako primatelj priloži dokaz da oštećenje ili umanjenje sadržaja poštanske pošiljke nije nastalo nakon uručenja."
Naravno, diskutabilno je dali bi taj koji je vrsio dostavu isao osporavati ostecenje ili umanjenje vrijednosti kad bi se ispostavilo da je unutra bio neki zivi organizam, (kojeg oni mozda nebi ni uzeli da su znali sto je) ili bi jednostavno nadoknadio stetu. No, mislim ako nije postivan rok isporuke (a valjda nije dok kolega navodi da je paket kasnio), onda sve pada u vodu, jer se tu vise ne radi o tome "sto" je slano, vec "zasto nije isporuceno na vrijeme".
da ne teoretiziramo vise, mislim da je zgodno imati na umu i to da imamo pravo paket prvo pregledati a onda potpisati i preuzeti. to naravno nista ne pomaze u ovoj prici, pa je mozda i bespotrebno spominjati, ali eto.