Pa i to kažem..ako netko želi specifičnosti, npr. mrijest ili zahtjevne biljke i biljke naravno da se mora više pozabaviti time.
A biljni akvarij..ovisi što pod time misliš. Ako misliš na Dutch ok, ali meni je recimo biljni onaj akvarij koji ima jako gusto zdravo bilje, a to je npr. moj.
Isto kao što su mi se bette izmrijestile nakon 6 mjeseci ne mijenjanja vode. Ok, to su bette, neke druge ne bi. Diskusima treba jedno, ciklidima drugo, trećima treće, svi mi koji smo dovoljno dugo ovdje znamo da nema generaliziranja. NO, ako netko želi akvarij sa nezahtjevnim ribama i biljem da uživa u njemu i svima bude lijepo, ovo funkcionira. Mali akvariji ionako nisu akvariji i po meni ih ne bi trebalo ni imati osim za kozice. Nije dobro ni za vlasnika (zbog problema i održavanja) ni za ribe. A što se natrpavanja riba tiče, tu bi se isto trebalo suzdržati. Koliko god filtera da imaš i koliko god da vodu mijenjaš, ribe sigurno ne uživaju u natrpanosti. Ako želiš više riba, imaj veći akvarij. Ako ne možeš, ima riba koliko možeš. Ja imam 180 l, 9 neonki, 7 betta, 3 ancistrusa i 7 pandi i mislim da je to previše, iako se, kad ga pogledaš, čini da uopće nema riba. I s toliko riba on lijepo funkcionira bez previše brige. Ja mislim da realno treba napraviti ribama što bolje uvjete i to je to. Mene svi pitaju da šta ne stavim veće ribe. Valjda bi trebale imati 15 cm da se bolje vide iz kuhinje?! Neka uživaju u prostoru i plivanju. Nije poanta samo da prežive. Joj sad sam se svega dotakla, bolje da stanem jer ću završiti na bettama i teglicama:) Prvo me mjesecima nema na forumu, a onda ne znam stati:)) ajd pozdrav svima:)