Ti si pocetnik?!?!?!?
-pa evo ne mogu stvarno tvrditi da sam dugo u akvaristici,istina da sam o akvariju mastao godinama ali nisam imao mogučnosti ni prostora za onakav kakav sam želio,no u 12.mj stavari su krenule na bolje...Našao sam u Varaždinu jednog "cara "koji je skrojio tank i koji za sad super drzi

,(hvala mu jos jednom)te se bacio na proucavanje teorija o akvaristici i odlucio se za ciklide pa krenuo skupljat redom stvari , tipa pijesak pa kamenje po potoku, kupovat filter,grijace itd,itd.....
-nakon mjesec dana bilo je sve gotovo i onda famozno uljevanje vode koje je prošlo sa hrpom krpa u rezervi u slucaju da bude odmah i izljevanje

al nije se na srecu desilo nesto takvo

........
-kamenje, pijesak panjeve sve sam kuhao al nakon 2-3 tjedna voda je bila smeđa

,naravno ocaj i tuga

...onda sam sve istocio i opet napunio,,naravno to sam ponovio i po treči puta...400l van,,400l unutra,

,,sva sreca da je kupaona jako blizu pa je sve islo po principu ispumpavanja u wc skoljku te punjenje preko tuša naravno uz pomoc šlaufa....
-stavio sam na pocetku i plastično bilje i zakelio ga akvarijskim silikonom baš iz razloga jer ciklidi rasturaju bilje,,,, istu tu plastiku izvadio sam van za dva dana jer je grozno izgledala i stavio pravo bilje pa i pod cijenu da ga "pojedu" za jedan dan........
-mjesec dana nakon što se sve ljepo poslozilo došao je red da se stave i prve ribice

,,,,
prvih dana sam doslovce trčkarao oko akvarija i brojio ih dal su sve tu i dal su sve zdrave,,,, nakon što sam se uvjerio da je njima sasvim o.k., panika je nestala...
-i tako danas nakon dosta turbulentnog perioda uhodavanja i oživljavanja mojeg komadića malawi jezera mogu reci da mi definitivno uljepšva dan pri svakom pogledu..