Srpanj 06, 2025, 12:22:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Stream pumpe :izbor ,model ....  (Posjeta: 3457 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline knut

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Stream pumpe :izbor ,model ....
« u: Studeni 16, 2013, 23:18:43 poslijepodne »
U potrazi sam za novim rjesenjem sa Stream pumpama !!!! moja Koralia polako gubi "dah " Tank je 112 lit 80 x 35 x 40 cm ! Ima li predloga koji brendovi ,koji modeli ,koja snaga, jedna ili dve sa timerom(eventualno naknadno sa kontrolerom za sada bez do ruba imam samo 2 cm  ) ????

Offline Danijel

• Punopravni član
  • **
Odg: Stream pumpe :izbor ,model ....
« Odgovori #1 u: Studeni 17, 2013, 18:52:28 poslijepodne »
Jebao WP-25

Offline Malitu

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Zadnja izmjena: Studeni 18, 2013, 21:07:08 poslijepodne od Malitu »

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Studeni 18, 2013, 21:28:20 poslijepodne »
sicce voyager.

skuplji od kineza poput aquamarca, sunsuna i slicnih, ali vrijedi svake pare.

konkretno 2 vrlo slicna modela - aquamarco f1, 3000l/h i sicce voyager 2 3000l/h, razlika je nebo i zemlja. Je da je sicce 3 puta skuplja, ali i vrijedi toliko. bolje mjesanje vode, meksi protok, mogucnost podesavanja...da ne nabrajam dalje.

s obzirom da imam akvarij slicnih dimenzija sto se duzine tice, mogu ti odmah reci, s jednom aquamarco od 3000l neces imati dobru pokrivenost i cirkulaciju, 2 ce ti biti previse, i nikako ih neces moci namjestiti na neki protok koji bi ti odgovarao, posebice sto imas tako malo mjesta od grebena do stakla (kao i ja uostalom). Mana voyagera je sto je pumpa ogromna, ali mozes je stvarno podesiti kako hoces, opet za razliku od kineza koji nemaju nikakvu mogucnost podesavanja.

Ako mozes naci mjesta za voyager, bilo 1 ili 2 model, mislim da ces biti puno sretniji.

Offline knut

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 19, 2013, 19:08:48 poslijepodne »
 :up:Hvala Vam na odgovorima !

e ovako malo sam pretrazivao i informirao se pa su neke stvari se iskristalizirale !
 Danas san telefonski kontaktirao firmu Tunze  8):
i preporuka od dosta kompetentne gospodje je :
1 pumpa  **  Tunze Turbelle Nanostream 6025   
        +
 jedan TUNZE Comline® Streamfilter 3163 znaci filter sa  ugradjenom streamicom 1800 lit

Posto nemam nikakvog filtera za grubi sediment ovo nebi bilo lose ,jer mora "krupno smece " van !
 zasad u tanku imam samo jednu stream i jedan skimmer i to je sve !

duga ideja je sa SICCE voyagerom
 i  sljedeca alternativa i ideja bile bi STREAM od firme NEWA Wawe!
 Tu sam isto kontaktirao genaralnog uvoznika i distributera  za D. koji je u mojoj blizini pa cu sljedece sedmice
 ga posjetiti i vidjeti kako izgleda sa NEWA produktima

eee sad ima li ko iskustava sa ovim produktima ,posebno iskustva sa NeweWae (1.6 i 2.7 ) i Tunze  Comline® Streamfilter 3163?  ???

e ovdje  je tema o mom tanku :
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87847.0

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Studeni 19, 2013, 19:54:14 poslijepodne »
Pozz Branko.. ja bih ti preporucio po svom da ponovno nabavis Koraliju, jer od tih svih navedenih pumpi ima najblazi mlaz, ali jako su dobre i dobro odradjuju posao. moras ipak gledat na to da imas pun akvarij koralja, sa svih malte ne strana, znaci samo prednje staklo ti je cisto, zato moj izbor jest koralija.. nekazem da druge nevaljaju, mozda jesu bolje jer ipak su to marke dobre, ali koliko ja znam koralija ima najblazi sistem rada. trenutno kod mene je tank od ca 70lit, i u njemu je tunze 6015, 1800l/h, i vjeruj cini se prejakom.. uglavnom na tebi je da se odlucis..

Offline knut

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 19, 2013, 20:13:31 poslijepodne »
Pozzz Alene !
Koralija koju imam  je bila ok bio sam zadovoljan sa njom ,samo izgubila je snagu  u zadnje vrijeme !
 Pa sam gledao rjesenje sa dve stream pumpe ! Jer cirkulacija nije bas najbolja bila pogotovo  zato sto je tank jako popunjen
a kao drugo  nemam filtera ili protocne pumpe ! Pa je bilo trazenje za neko novo rjesenje

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: veliko gradiste(srb)
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2014, 00:38:16 prijepodne »
imam tunze comline stream filter u kocki od 60l,zbog male litraze mi je u nezgodnom polozaju na zadnjoj ploci te mi i prejaku struju pravi.on u setu ima i skretac struje i jos jednu resetku.ja koristim skretac te sam struju preusmerio ka povrsini.uz njega koristim i koraliju 900 nano.kazu da streamfilter je sasvim dovoljan da pravi struju sam do100 l al je bolje uvek ici u paru da ne bi imao mrtvih tacaka.inace ima standardnu 1800/h koju mozes ublaziti...dobar je ja u nejmu imam od skora sunjder srednji aktivni karbon i zeolit.mozes sam kombinovati jer ima jako komotan box za filter medije.koristim ga uz comline skimer 9004 i prezadovoljan sam.sto se tebe tice mislim da bi ti super odgovarao uz koraliju

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2014, 15:31:10 poslijepodne »
Na akvarij od 80cm savjetujem Tunze 6015 nano stream. Najmanja iz njihove serije nano pumpi.

Vortech MP10 je odlična, potencijalno bučna, najskuplja ali s opcijom intervalnog stream-a... ukoliko imaš mogućnosti i ta pumpa nije loša opcija.

lp

Offline Slim_okrug

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #9 u: Veljača 04, 2014, 18:52:50 poslijepodne »
Imam tank 78x50x50 cca 200 L i koristim Tunze 6015. Svaka preporuka necujna, dovoljno jaka. Mislim da ce i tebi pasati na tu duzinu aq. Jedan primjer iz osobnog iskustva narucija san Sunsun JVP 110 koja je deklarirana kao :D 2000 L protok. Kad sam provao to mogu reci da je intezitet strujanja jedno 4 puta manji nego kod Tunze koji je deklariran na 1800 L. Preporuka Tunze.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #10 u: Veljača 05, 2014, 18:01:35 poslijepodne »
Na akvarij od 80cm savjetujem Tunze 6015 nano stream. Najmanja iz njihove serije nano pumpi.

Vortech MP10 je odlična, potencijalno bučna, najskuplja ali s opcijom intervalnog stream-a... ukoliko imaš mogućnosti i ta pumpa nije loša opcija.

lp
jel  taj Vortech MP10 - jedna pumpa i jedan neki bijeli kontroler? pri guglanju i ebayu mi se pojavljuju nejasnoće sa šarolikim cijenama.