negdje sam procitala da ako su u leglu vise muzijaka i s vremenom dodu u "pubertet" kad pocinju biti spolno zreli (odprilike 6 mjeseci) da postanu "ratoborni" tj. pocinju se dokazivati jedan drugom, sto sam primjetila kod svojih ancistrusa i time pokazuju moc i prevlast, i kad jedan nadjaca drugog, onaj koli je najslabiji, njemu u vecini slucajeva ne narastu brcici kako bi trebali. Ne znam kad si ga nabavio, pa mozda, ako si ga nabavio kao "odraslog" onda je moguce da se to dogodilo. Isto sto je kod mene veca zenka od muzijaka, stim da je muzijak mladi od zenke dvije godine.
Evo citam tu iznad da se "ukopava" u pjesak, sto je i kod mene slucaj, on si time radi "rupu", gdje mu najbolje odgovara.
Sto kod mene rade, uglavnom velika zenka, kruzi akvarijem i onako kao delfin skace u vodu, baca se, garant da nemam poklopca, vec bi odavno izletila iz akvarija. U pocetku sam mislila da je dobila slom zivaca

ali ne desava se stalno, uhvati je pa se izludira. A voli to raditi kad idemo spavati, pa samo cujes, "bljuc", "bljuc"!
Dosta su aktivni nocu pa to i vrlo dobro dokazuju.