Pozdrav!
Htio bi pokazati dvije rasvjete za dva akvarija koje su me kostale 2.25 dolara

Morao sam kupiti jedino ledice … Uzeo sam najjeftinije koje sam nasao na ebayu, snage 1W cool white...Vecini je to preslabo, ali meni je ispalo taman…

Sve ostalo kaj mi je trebalo za izradu sam imao doma..
Zao mi je kaj nisam fotkao dok sam radio, nisam se sjetio..
Znaci ovako…za ovaj veci akvarij (100 litara) sam uzeo 8 komada LED-ica…Nosac koji ujedno glumi i hladnjak napravio sam od stare krovne antene za tv …

dijelovi antene posluzili su i za nozice na kojima rasvjeta stoji na akvariju…
LED-ice su spojene u dvije serije po 4 kom, a te serije su paralelno spojene na neki adapter 12V…znaci svaka je spojena na cca 3V (kinez kaze 3.2 - 3.6V optimalno), svijetli i vise nego dovoljno a ne griju se nimalo…U planu je i neki dimmer koji ce glumiti zalazak sunca, ali moram se jos dosta igrati s tim da dobijem ono sto zelim..
Meni je bitno samo da svijetli, za bilje me bas briga, nemam ga

anubiasu i valisneriji ce biti dovoljno… Valisnerija ionako nije zadovoljna bas sa pijeskom kao podlogom pa ce cak mozda i van..
Na rasvjetu moram dodati nekakve "zavjese", da mi svjetlo bocno ne tuce u oci.. Jos moram izrezati pleksi koji cu staviti na ojacanja kao poklopac i zalijepiti crnu traku uz gornji rub akvarija..
Ovaj manji akvarij (30 litara) je dobio dvije LED-ice.. U njemu ima nesto bilja, ali sve nezahtjevno.. a i dosta svjetla dobiva izvana tako da ce biti dovoljno, vec mjesec dana je rasvjeta u pogonu, nis ne propada, naprotiv… Nosac sam napravio od pleksija… Izrezao sam ga na trakice, dvije spigao pod 90° i zalijepio momentim ljepilom na trecu koja se oslanja na rub akvarija.. Dakle to je neka hang on rasvjeta
Na dijelove gdje dolaze ledice sam prisarafio dva manja hladnjaka od nekih tranzistora i na njih nalijepio ledice… Napajanje je najobicniji adapter kojem se moze mijenjati voltaza, paralelno su spojene na 3V…
Obe rasvjete su obojane crnim autolakom.. A žice su "skrivene" crnom izolir-trakom koja je kao privremeno rjesenje dok ne postane trajno

Ispricavam se na losim fotkama, ali ja stvarno ne znam kak natjerat ovaj moj mali fotic da fotka ispadne ok

ali i ne zamaram se previse
Eto, bacite oko na fotke u prilogu