Vrijeme je bilo da izbacim stari akv. i da napravim nešto bolje.

A ja sam izbacio i cili ormar iz moje "momačke" sobe i krenuo ispočetka.
Naručio sam novi "regalić" (ormar) po mojim nacrtima kod meštra i krenuo u razvaljivanje svega po sobi.Već 20 dana sam sa ženom NA VI tj. ima slike -nema tona

Nebitno
Akvarij je 80x35x40 vanjskih dimenzija i staklo 6 mm s gornjim uzdužnim pojačanjima rađen u PANDA shop ST. Rasvjeta je 3 x 18W T8 pogonjeno elektronikom iz štednih žarulja. Filter Hagos 1200, grijač 300W, Kineski DIY CO2 (lim.kis. i soda) Pozadina je vanjska DIY. Cikliranje nisam radio već samo prebacio zaciklirani filter. Tih novih 100-tinjak lit. vode sam dan ranije tretirao sa FFM, a prvih dana sam dodavao i start bakterije radi cikliranja pijeska i ostalog hardvera u vodi. Vodu sam već nakon dva dana mijenjao 1/3 i ponovo nakon 5 dana. Danas je oko 12 dana od pokretanja i ne vidim nikakvih problema.Podloga je kombinacija vulkanita i još neke

iz Pet centra pa po tome kvarcni pijesak. Ribica imam malo puno, ali sam u postupku rasprodaje tj. poklanjanja. Imam 2 ancija,2 crne neonke,3 mala skalara, 1 kolisa, 2 pande,10-ak endlera,5 malih mola i 6 švertova i 5-6 kozica. Sa biljkama sam škito jer sam ih prebacivao iz starog akv. kojeg su mi bile napale crne čupave alge. Bit će kad se razraste, a sada su samo manji pelceri sagitarije, fisidensa,glossostigma,limnophila,hidrocotile. Treba mi žurno malo javanske mahovine, ali nemam gdje kupiti, a kolege uglavnom "NE ŠALJU"

Primjetit ćete na slikama neobična ali i jeftina riješenja na rasvjeti pa ako nekome nije jasno neka pita.