Kolovoz 07, 2025, 14:20:27 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoć, guppy !!!  (Posjeta: 1659 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivoo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
pomoć, guppy !!!
« u: Listopad 26, 2013, 16:42:38 poslijepodne »
dobar dan,pokreno sam akvarij imam sijamskog algojeda, 2 molly, i 10 guppija, juce sam kupio guppy ženku koja je trudna, imam onu mrezinu (kotilicu) za akvarij pa me zanima kada da ju stavim u nju da mi ostale ribice nebi pojele mlade, koliko joj treba ih okoti???

Offline Ivica07

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: pomoć, guppy !!!
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2013, 17:43:27 poslijepodne »
Na to pitanje ces dobit tesko tocan odgovor.. Razlog je da neznas koliko je proslo od zadnjeg okota.. Da stavis sliku mozda bi se moglo priblizno odgovorit.. Ja ti recimo imam guppye i od okota do okota im treba 1-1.5 mjesec.. Znas li da u kotilicu moras postaviti malo rogolista da se klinci imaju gdje skrivati..

Offline ivoo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Listopad 26, 2013, 18:27:36 poslijepodne »
nisam to znao za rogolist...a onako napuhana je ali ne puno.. kupovo sam i ivaj mi je reko da ce imat mlade pa me zanima koliko vremenski joj treba jer neb da ostali mi pojedu mlade...

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Listopad 26, 2013, 18:53:03 poslijepodne »
Ako je odrasla ženka mrijestit će ti se svako malo tako da i ako ti propadne prvi mrijest nebrini za mj. - dva imat češ ih hrpu   ;)
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline ante78

• Trade Count: (+12)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Listopad 26, 2013, 22:15:10 poslijepodne »
svaki mjesec racunaj na okot
ja sam znao malce lovit mrezicom kad se okote u tu obicnu kotilicu dok ne porastu neko vrijeme pa natrag u akvarij
sad kako mi se razrasla trava nema potrebe za time

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
« Odgovori #5 u: Listopad 28, 2013, 11:51:47 prijepodne »
Ma samo ti ljepo zabilji akvarij i bit će gupija za izvoz :D

Offline zebo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 28, 2013, 12:00:47 poslijepodne »
moji su se kotili uvijek na istu mijenu mjeseca, svakih 28 dana - ali mislim da je bio mladi, nemrem se sad sjetiti. U svakom slučaju jako su povezani sa mjenama mjeseca, čak i jačinu boja vide ovisno o mjenama pa se vrlo lako prati dan kočenja :)

Neka ti ekipa napiše kada otprilike čekaju okot starijih ženka gupija, pa si možeš povući neku paralelu.

Offline nepoznat_ID

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2013, 16:59:05 poslijepodne »
Budi svjestan da će ih biti hrpa  :up:

Offline sven1503

• Trade Count: (-1)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 29
« Odgovori #8 u: Veljača 05, 2014, 18:39:21 poslijepodne »
imao sam dvaputa male,,  prvi put ih nisam odvojio bilo ih je 6 i svi su  :'( :'( ..
drugi put ih je bilo 11 i stavio sam ih u mrezicu i nakon 2 tjedna polovica je bila na dnu.. i onda ostatak u akvari i ta polovica je prezivjela.. sad cekam opet vjerojatno jos mladih.. tak da hmm ajde neki savjet... kakva kotilica  mrežica / il ona plastična ? rogolist ? hmm .. ?

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #9 u: Veljača 08, 2014, 16:36:33 poslijepodne »
Prvi mrijest (5 komada) sam kao totalni noob lovio mrežicom i stavljao u kotilicu. Njegovao sam ih kao bebe, hranio visokoproteinskom hranom, spremao im tvrdo kuhana jaja :D

U drugom mrijestu ih je bilo toliko da im više nisam znao broja, pa sam ih naprosto ostavio u akvarij. Vrlo brzo su naučili sve prednosti bilja i skrivanja u njemu (rogolist, mahovina...). Po mojim saznanjima, veliki gupići će jesti male samo ako su stvarno gladni. U mom akvariju sam vidio kako malci plivaju među odraslim jedinkama i kradu im hranu ispred nosa, i nitko ih ne dira?! U 3 mjeseca sam sa 6 kupljenih gupića dobio preko 60, tako da ako su uvjeti dobri, ne treba se zamarati sa mrijestilicom i sl.

Jedino što im u vodu jednom tjedno ukapam 6-7 kapi Fishtamin vitamina i jedno hranjenje dnevno dodam sitnu visokoproteinsku hranu (Tropical Microvit HiProtein hrana za mlađ). Doduše, svako 3-4 dana skinem poklopac filtera i oslobađam male gupiće koji uđu unutra... za sada bez smrtnih slučajeva.

Sad me već strah od tolikog množenja, jer 54 litre je već postalo tijesno -?