Srpanj 30, 2025, 23:40:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: malci od skalara  (Posjeta: 2089 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline grundig

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
malci od skalara
« u: Listopad 25, 2013, 19:24:42 poslijepodne »
ljudi moji nakon deset puta sto su mi se skalari mrijestili i pojeli svaki put jajasca,sad idem idjet sta se desava,kad ono oni neki dan polozili jajasca na filter,i saad pogledam kad ono mali se izlegli,al jos su zaljepljeni za filter,ja sam roditelje maknuo jel su poceli jest malce,sta dalje da radim,taj sam filter ugasio a stavio sam onaj zracni kamen da im radi,sta dalje da radim,najgore je to sto je dole sljunak na dnu,a malci su poceli padat s filtera dole

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
Odg: malci od skalara
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2013, 14:14:03 poslijepodne »
Čestitam.   :up: 
 Dobro je da si stavio zrak da miješa vodu i isključiuo filter sa usisom.  sada sve pusti da ide svojim tokom i pripremi odgovarajuću hranu za malce. Prvih par dana može sera mikron,mikrocrvi a poslje toga može žive artemija. Malci bi ti trebali proplivati za 5-6 dana ovisi o temperaturi.
tom82

Offline wizard

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
    • http://google
« Odgovori #2 u: Listopad 28, 2013, 18:28:59 poslijepodne »
...ak ti je dolje šljunak...ništa od malaca, propadnu, zalijepi se za njih sitna čestica prljavštine i malci neće uspijeti zaplivati kak treba i nešto poklopati.potom uginu...bilo bi dobro da se prihvate za nešto dok ne proplivaju...ak su na dnu i u čistom akvariju (mislim bez podloge) može biti problema...
wizard

Offline neva

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Prosinac 17, 2013, 18:37:58 poslijepodne »
pozdrav ,evo kako sam ja radila kad sam imala skalare ako če ti šta pomoči:obavezno sam jajašca odvajala u posebni akvarij ako je to bilo fizički moguče,u vodu sam postepeno dodavala destiliranu vodu svaki dan po malo i srestvo protiv plijesni ikre.Ako bi se ipak desilo da koje jajašce pobijeli ukloniš ga pažljivo sa čačkalicom i špricom.Naravno cijelo vrieme mora zrak iči preko tih jajašaca.Kada se malci izlegu počinješ ih hraniti tek kada proplivaju i u tom akv.nisam imala nikakvu podlogu oni su se kačili kao mali grozdovi u čošku akvarija,hranila sam ih sa friško pripremljenom artemijom.Znam da zvuči komplicirano i vjeruj mi jeste,ali se trud isplati ja sam tako odhranla preko 500 kom.u više mriještenja naravno,pa sretno ti bilo ako se odlučiš u ovim igrama bez granica :D.

Offline ema

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 23
« Odgovori #4 u: Prosinac 27, 2013, 01:45:02 prijepodne »
sve to što je rekla Neva. Makar je sigurnije pljesniva jaja maknuti pomoću pupete