Srpanj 18, 2025, 15:05:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: DIY LED rasvjeta  (Posjeta: 1295 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mrbeanzg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
DIY LED rasvjeta
« u: Listopad 23, 2013, 21:13:29 poslijepodne »
Pozdrav
Evo upustio sam se u izradu LED rasvjete pa molim za savjete do konacne izrade rasvjete

Znaci narucio sam sa ebay-a 10W ledice 6500K te odgovarajuce drivere za to.To ce sve ici na aluminijski profil te zasticeno plexijem.

E sad pitanje da li ce to svijetlo bit odgovarajuce bojom za tropski akvarij nakrcan biljem ili ce trebati dodat još koju ledicu od 3500 K?

THX

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: DIY LED rasvjeta
« Odgovori #1 u: Listopad 23, 2013, 21:33:20 poslijepodne »
I ja sam u fazi izrade led rasvjete. Ja sam izbuso sve rupe na profilu jos moram staviti termo pastu i sve posarafiti i polemiti zice. Meni su savjetovali 6500 + 3500 ali ja sam uzimao 3w ledice.
Jesi vec kupio alu profil?

Offline mrbeanzg

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 23, 2013, 21:40:33 poslijepodne »
Nisam još.Mislim i profil sam napravit. Tj. na profil cca 3 cm sirine postaviti rebrasti profil te na jednu stranu postaviti 4 cm ventilator da izbacuje toplinu. Nadam se da ce bit to ok sto se tice grijanja samog profila jer postojece lampe izbacujem iz upotrebe pa ce biti dosta mjesta za ventilaciju

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2013, 21:57:45 poslijepodne »
Ako ces kupovati profile otidji u Strojopromet. Ja tamo kupio pravokutni profil 2*4 cm 2mm debljine po 18 kuna duzni metar.
Razmisli ipak o malo vecem profilu jerr se te 10w ledice prilicno griju. Ventilator svakako stavi.
To ces sve namontirati u poklopac od akvarija ili ces napraviti verziju koja visi iznad akvarija (hang on)?

Offline mrbeanzg

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 24, 2013, 07:10:05 prijepodne »
Hvala za info.definitivno je to puno jeftinije nego bauhaus.profil ce ic u poklopac te ce se ventilirat kroz rupe na poklopcu gdje prolaze cijevi od filtera.
Mislio sam radit sa u profilom vecih dimenzija da mi ventilator vuce toplinu sa cijelog profila