Srpanj 20, 2025, 17:07:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Malawi 154x39x55 + fotke stanovnika  (Posjeta: 2024 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vukovarac89

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
Malawi 154x39x55 + fotke stanovnika
« u: Listopad 22, 2013, 13:41:34 poslijepodne »

Pozdrav evo ga onaj akvarij za koji sam imao dilemu od kojeg stakla da se radi od 8mm ili 10mm posto je dosta dugačak 154x37x55. Odluka je pala bila na 8mm staklar je odradio vrhunski posao napravio je akvarij koji nije dobio niti jedan mm trbuha nakon punjenja, jos fali poklopac koji stiže sutra, za sada je posluzio original od starog poklopac radi rasvjete 2x T5 Sylviana Aquastar 84.9cm. Stanovnici su sljedeći Pseudotropheus Socolofi x4, Metriaclima greshakei x8, Labidochromis carleus x4, Pseudotropheus flavus x4, Pseudotropheus demasoni  x3, Labidochromis pearlmutt x3, Labeotropheus trewavasae Thumbi West Island x4, Pseudotropheus acei msuli
 x4. 3x Maylandia Estherae i 8x Metriaclima greshakei  
I jos nekih koje nisam dodao, na to idu jos 4 ancitrusa, jedan plecostomus, 1 botia i jedan Nigrić :)
Prva fotka je nakon punjenja i ubačen je bio ffm pa je bila mutna voda

[/quote]

Offline phrsak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: Malawi 154x39x55 + fotke stanovnika
« Odgovori #1 u: Listopad 22, 2013, 21:41:00 poslijepodne »
Super dimenzija, lijepo zgleda, ali 8mm... uf.
Ne vidi se najbolje, vidim samo da je donja fuga deblja, pa se nadam se da imaš i dolje uzdužna ojačanja inače će biti kad tad  :a034s:

Ja sam imao 100X40X55vis od 6mm i sa gornjim uzdužnim, te poprečnim ojačanjima i nije bilo trbuha.
Ali se trbuh ipak napravio, samo na donjoj strani.

Da ne govorim koliko sam morao peglat, kuhat i usisavati :vava: da ponovno dobim akvarij u dnevnu sobu  :up:

Sretno !

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Listopad 22, 2013, 23:36:00 poslijepodne »
pozz.. zanimljiva dimenzija.. imas li na njemu gornja ojacanja ili donja? ako imas onda nebi trebao imati brigu za trbuh, posebno ako imas gornja ili oba..

sto se tice staklara, neznam, nisu bas profesionalni sto se tice lijepljenja stakla, tj akvarija, ali svaka cast izuzetcima koji se malo potrude oko toga..

a za setup, nije lose za pocetak, bitno je da ti uzivas u tome i da ti se sviđa.. samo koliko sam skuzio, napisao si da si ga napunio nedavno, a vec su ribe unutra, znaci nisi ga ciklirao ili je voda ciklirana? nemora se dogoditi nista, ali nebi bilo lose da je voda se vrtila u akvariju barem tri tjedna da se sve malo ustabili..

i ja bih ti preporucio da stavis samo malawce unutra, da sve ostale vrste iz drugih jezera maknes van.. bit ce bolje za tebe a i za njih..

uglavnom, sretno sa malawcima i novom litrazom.. Lp

Offline baica_s

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2013, 06:01:27 prijepodne »
E Alene to je isti majstor koji je tebi radio akva  :up:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2013, 11:41:03 prijepodne »
E Alene to je isti majstor koji je tebi radio akva  :up:

al nigdje nepise da je on hehe... ak je Tomo radio akvarij, onda mema brige.. naveo je da je akvarij radio staklar, a ne netko tko izradjuje akvarije, pa zato sam otisao na obicne staklare sa manjim iskustvom. ;)

Offline vukovarac89

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2013, 15:33:43 poslijepodne »
E Alene to je isti majstor koji je tebi radio akva  :up:

al nigdje nepise da je on hehe... ak je Tomo radio akvarij, onda mema brige.. naveo je da je akvarij radio staklar, a ne netko tko izradjuje akvarije, pa zato sam otisao na obicne staklare sa manjim iskustvom. ;)

Pa da Tomo legenda je pravio akvarij i garantirao mi je da neće biti problema sve preporuke dugo se bavi izradom akvarija jeftin je od ostalih što rade u Vukovaru i bolje radi , 8mm je ali ima uzdužna gore i dolje ojačanja i poprečno ribice su većina kupljene kod baice isto legenda što se tiče ribica :)

I Alene je da ali voda je iz akvarija 3mj starog cikliranog 70% vode je te i 30 posto je svježe išlo +ffm i sve ribe su sretne i zadovoljne nije bilo nikakvih problema :)
« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2013, 15:36:46 poslijepodne od vukovarac89 »

Offline baica_s

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #6 u: Listopad 23, 2013, 15:41:05 poslijepodne »
Ha ha ha si vidio sve znam ko baba seoska :D
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]