Niš ne dobivaš sa povećanjem komora. Problem sa filterom postavljenim iza tanka je dostupnost, i to što ti oduzima litražu,a da bi imao smisla,mora biti širok barem 10cm-radi pumpe
Moj prijedlog je-dakle imao sam na više tankova,sada na 720l sa discusima,postrance filter,3 komore.
1.korak-odabrati i dobro izmjeriti pumpu za taj tank-ona nam odredjuje dim jedne komore
2.odrediti dim preljevne komore,ta je prva,u nju voda ulazi iz tanka,tu se talože sranja PRIJE srednje komore sa filter materijalom-moraš rukom moći doći do dna,kao i zadnja komora sa pumpom-TO JE VRLO VAŽNO,ne vrijede šeme o "uštedi"litraže i sl
3.Sve izmedju puniš fil.mat kako te volja,svatko ovdje piči neku teoriju,ja ću ti reći kako JEDI vitezovi rade,pa ti vidi
Dakle ulazne cijevi u filter,ako je odvojiv od tanka stavljaš koliko god je moguće više-jednostavno ne radiš na dosta nego više-kad pumpa vuče,ako ima dovoljno protoka,vući će manjim protokom kroz više cijevi-kog briga.Ako su ti komore unutar tanka-buši-pun k...jednostavnije
E sad-prva komora,u koju voda dolazi iz tanka,pregrada od dna do visine od recimo 10ak cm od vrha ali ne prenisko,da se ipak istaloži prvo
Drugu puniš kako hoćeš s tim da na vrhu staviš tanju finiju spužvu-kao predfilter,tako da samo nju redovno ispereš,a ne moraš sve rasturati
Treća komora je sa pregradom odmaknutom od dna par cm-ne previše jer gubi smisao
I to ti je to!
Jbt,toliko sam sam se raspisao da ne vjerujem.....

E da,u taložnicu staviš i grijač!