Lipanj 28, 2025, 15:41:04 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: kraljevi akvarija  (Posjeta: 4024 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: kraljevi akvarija
« Odgovori #25 u: Listopad 14, 2013, 10:48:01 prijepodne »
Strasilo vezano uz tvoje navode da im ne steti....

Pitaj ancitrusa jel vise voli grickati prirodno drvo za regulaciju probave ili mu je draze grickati plasticni dvorac i ronioca.
Pitaj diskusa u akvariju sa kamenom iz mora sa morskim skoljkama i lightshowom iznad glave jel mu vise odgovara to jer je tebi lijepo ili mu vise pase zatamljeni biotopski akvarij s mekom vodom.
Pitaj congo tetre jel im draze grickati anubias izdanke ili plasticno bilje.
Pitaj ribe kad bjesomucno plivaju splasene po akvariju jer im je podloga kricave boje i umiru od straha svaki put kad pogledaju dolje.
Itd itd.

Da sve to utjece na njih itekako. Nesto vise nesto manje, ali utjece.

aj ti pitaj ancitrusa, diskusa, congo tetre i ostale to što si naveo, ali obavezno snimi na diktafon pa prenesi zvučni zapis ovdje.. ;)

Strasilo vezano uz tvoje navode da im ne steti....

I opet argument je ne stoji da ak je tebi nesto dobro da je automatski u redu.

prvo i osnovno, ja osobno ne volim plastična sranja u akvariju .. ;)

a ovo drugo, možda bi trebao sam sebe upitati, a ne mene .. jer ja ne pljujem po nikome za razliku od većine ostalih ... ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline VlatkoZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #26 u: Listopad 14, 2013, 10:51:12 prijepodne »
Meni se cini da su ameri poceli sa stavljanjem umjetnih koralja nakon prituzbi kupaca da im prirodni koralji nakon nekog vremena gube sjaj i da oni to nisu platili.
Kao i svugdje kupac je uvijek u pravu i tom problemu su doskocili umjetnim koraljima i kupci sretni, prodavaci dobro zarade e sad ribe i prirodno okruzenje, hm, pa oni u najmanju ruku nemaju pravo glasa :)

Sto se tice brodova, dvoraca i ronioca u nasim akvrijima pa to je u biti individualno. Mi smo isto krenuli sa brodom i skrinjom, skrinju sam uspio izbaciti a brodic se jos drzi. Stvar je u tome da na taj nacin privucem djete na brigu oko akvarija. Nakon nekog vremena sigurno ce i brod otici ali dok je unutra uzivamo i djete i ja.
Uostalom cisto sumnjam da pola vas u pocetku nije imalo neku umjetnu biljkicu ili umjetni ukras u pocetku. Vremenom ste to prerasli ali treba pustiti i druge da dodu do te razine zrelosti a ne ih ubijati u pojam kako to nije dobro i na taj nacin ih u biti odvajati od ovog predivnog hobija.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Listopad 14, 2013, 10:55:21 prijepodne »
Meni se cini da su ameri poceli sa stavljanjem umjetnih koralja nakon prituzbi kupaca da im prirodni koralji nakon nekog vremena gube sjaj i da oni to nisu platili.
Kao i svugdje kupac je uvijek u pravu i tom problemu su doskocili umjetnim koraljima i kupci sretni, prodavaci dobro zarade e sad ribe i prirodno okruzenje, hm, pa oni u najmanju ruku nemaju pravo glasa :)

Sto se tice brodova, dvoraca i ronioca u nasim akvrijima pa to je u biti individualno. Mi smo isto krenuli sa brodom i skrinjom, skrinju sam uspio izbaciti a brodic se jos drzi. Stvar je u tome da na taj nacin privucem djete na brigu oko akvarija. Nakon nekog vremena sigurno ce i brod otici ali dok je unutra uzivamo i djete i ja.
Uostalom cisto sumnjam da pola vas u pocetku nije imalo neku umjetnu biljkicu ili umjetni ukras u pocetku. Vremenom ste to prerasli ali treba pustiti i druge da dodu do te razine zrelosti a ne ih ubijati u pojam kako to nije dobro i na taj nacin ih u biti odvajati od ovog predivnog hobija.

napokon jedan 100% realan post na ovu temu ...  :up: :up:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Re: kraljevi akvarija
« Odgovori #28 u: Listopad 14, 2013, 10:55:22 prijepodne »
Ja opet kazem meni osobno je ljepo i da imam love odma bi ih angaziro ;-). na forumu ima jako pametnih ljudi koji znaju jako puno.ali ima i ljudi koji pljuju po necemu sta po njima nije dobro.svako slaze akvari za svoj gust i ako je nekome ljepa mrtvacka glava u akvariju,kroz koju ide zrak netreba ga razapet zbog toga ;-).

Tapatalk u trku

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #29 u: Listopad 14, 2013, 11:24:25 prijepodne »
Mislim da sam pročitao 80% postova o slatkovodnoj akvaristici na ovom forumu, i nisam nigdje vidio da je netko nekome rekao da je idiot ili glup zato što ima ronioca, brod ili plastično bilje, dobio je sugestiju odnosno preporuku da bi ribama možda bilo bolje u staništu koje je koliko je to moguće dočarava njihovo prirodno okruženje.

Imao sam osobno i ronioce i lubanje i plastično bilje, i riješio sam se tih gluposti i prije nego sam pročitao išta na internetu u vezi akvaristike, sam shvatiš nekako da nije to to, ali to je sve stvar ukusa i tko voli super nema smisla raspravljeti o tome, veči je problem kad netko ima zlatnu u kugli.

No što se tiče ovoga ako tisuću ljudi nešto radi da je to onda prihvatljivo, pa gle koliko samo kod nas ljudi drže pse na lancu (meni neprihvatljivo).
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Listopad 14, 2013, 11:35:27 prijepodne »
Mislim da sam pročitao 80% postova o slatkovodnoj akvaristici na ovom forumu, i nisam nigdje vidio da je netko nekome rekao da je idiot ili glup zato što ima ronioca, brod ili plastično bilje, dobio je sugestiju odnosno preporuku da bi ribama možda bilo bolje u staništu koje je koliko je to moguće dočarava njihovo prirodno okruženje.

Imao sam osobno i ronioce i lubanje i plastično bilje, i riješio sam se tih gluposti i prije nego sam pročitao išta na internetu u vezi akvaristike, sam shvatiš nekako da nije to to, ali to je sve stvar ukusa i tko voli super nema smisla raspravljeti o tome, veči je problem kad netko ima zlatnu u kugli.

No što se tiče ovoga ako tisuću ljudi nešto radi da je to onda prihvatljivo, pa gle koliko samo kod nas ljudi drže pse na lancu (meni neprihvatljivo).

Uzeo mi riječi iz usta !

Offline kaja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #31 u: Listopad 14, 2013, 11:43:28 prijepodne »
Kao prvo, niti ja ne volim plasticne biljke, mrtvacke glave i ostale rekvizite.
Ali nikad mi nije palo da kad to vidim kod nekog od svojih prijatelja, da mu govorim da je to sranje, da treba maknuti iz akvarija.
Svatko si slaže akvarij onako kako njemu odgovara.
I dobro Renta kaže, na ovaj način brdo koralja ostaje u prirodi gdje im je i mjesto.
A ove priče kak treba sve urediti kao u prirodi, biotopski, pitam ja vas koliko ima biotopskih akvarija kod nas.

Jer ako cemo ici u krajnosti, onda mozemo za skoro pa svaki akvarij naci nesto i prigovarat mu. Pa meni netko ide
govoriti kaj će ti Anubias u Tanganyika akvariju. A onda je njemu kažem kaj će ti šoder iz Bauhausa, odi si na Tanganyiku i
dofuraj si 30 kila originalnog kamenja i šodera.

A kad treba otić poslušat Blehera kak izgleda biotopski akvarij, onda bude kolko ljudi?
I kolko ljudi od tolkih diskusaša, ima složen biotopski akvarij?
Što se mene tiče, takve akvarije trebaju slagati baš ljudi koji opasno zagrizu, a za većinu običnih akvarista
nek si slože akvarij koji je njima lijep.

Ne pljuvat nikoga, premalo nas je. Treba radit na bazi, nije još vrijeme za kvalitetu...

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #32 u: Listopad 14, 2013, 11:44:43 prijepodne »
Kak je krenulo, ova tema pada u vodu, koi vecina takvih heheheheh  :AkTer:

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #33 u: Listopad 14, 2013, 12:10:44 poslijepodne »
Gledao sam takve akvarije u živo i moj stav je da izgledaju kao kineski akvariji za malu djecu, znači ''plastično''. Probajte staviti fotografiju živog koraljnog akvarija uz ovaj pa će se vidjeti velika razlika.
Činjenica je da ne izmišljaju koralje nego da rade replike stvarnih koralja i da na taj način nekako čuvaju floru i faunu, no pitanje je koliko se potamani svega ostalog dok se proizvedu kemikalije od kojih rade koralje, pozadine i ostale ''artefakte''. Isto tako, njihova ponuda namijenjena je ljudima koji nemaju blage veze o akvarijima i održavanju akvarija nego je najbitnija stvar da je šareno i blještavo. Osobno mi je takav akvarij ružan no skidam kapu ljudima jer zaista rade odličan posao (izrada, prodaja, održavanje-najviše para je u održavanju).