Lipanj 26, 2025, 19:14:09 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Zaštopane cijevi filtera  (Posjeta: 1854 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darx

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
Zaštopane cijevi filtera
« u: Listopad 12, 2013, 17:16:40 poslijepodne »
Dakle, da pojasnim u čemu je problem. Cijevi koje provode vodu iz filtera se u nekom vremenu zaštopaju, to je smeđkasto-crna alga, (za hladnijeg vremena) a kad je toplo onda ona standardna zelene boje. Sa prozirnošću vode nemam problema, tako da ne znam u cemu je problem, Razmisljao sam o nabavci UV lampe ali kad je voda bistra ne znam dal bi pomoglo sta...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Zaštopane cijevi filtera
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2013, 18:21:56 poslijepodne »
Ako mislis na ovu zelenu cijev na slici LINK koja ti vodi do dijela sa sasom problem je u tome sto je ta cijev prozirna i izlozena suncu, normalno je da unutra rastu alge. Trebao bi si nabaviti neprozirne cijevi za vrtna jezera koja ne propustaju svjetlost: LINK ili na neki nacin u potpunosti zamraciti postojece cijevi. Ne znam da li ti ista znaci, ali metar te crne neprozirne cijevi od 19 mm promjera (3/4") ti u Bauhausu dođe oko 16 kn.
Dodavanje UVC lampe ti nece rijesiti problem jer UVC lampa ubija samo plutajuce alge i spore, a ne one koje se hvataju i rastu na povrsinama kao u toj cijevi.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline mrki13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2013, 20:15:26 poslijepodne »
Koji je promjer cijevi??? 
I meni se stvaraju alge u nijma al mi ne zaštopaju cijevi. Čak je suženje di ulazi u uv lampu pa iz nje u filter, jedino kamenje i koštice šljiva koje upadnu sa susjedovog drveta pa ih usisa pumpa mogu zaštopati cijev na spoju sa uv, ali samu cijev nikako.

Offline darx

• Punopravni član
  • Turtles before hoes
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2013, 21:03:55 poslijepodne »
Ona druga koja vodi do slapa je ukopana i neprozirna pa se i dalje skupljaju alge u njoj, pa sam si racunao da je Sunce mozda manji cimbenik.. neznam ni sam, dojadi mi svaki put cistit cijevi, a nemam ideje sta bi mogao za rjesenje naci..

Offline darx

• Punopravni član
  • Turtles before hoes
« Odgovori #4 u: Listopad 12, 2013, 21:05:37 poslijepodne »
Koji je promjer cijevi??? 
I meni se stvaraju alge u nijma al mi ne zaštopaju cijevi. Čak je suženje di ulazi u uv lampu pa iz nje u filter, jedino kamenje i koštice šljiva koje upadnu sa susjedovog drveta pa ih usisa pumpa mogu zaštopati cijev na spoju sa uv, ali samu cijev nikako.
Promjer je kao obicno vrtno crijevo, ali ima jedna stvar, pumpe su Atman At 103 i At 102, pa deblje crijevo neznam kako bi iskombinirao....