Još jedna stvar! Da li mogu uz lijek Sers Costapur ubaciti i Safe Start za ciklizaciju?
sera costapur je odličan lijek i možeš uz njega ubaciti i safe start koji će koliko-toliko uravnotežiti vodu
dobre bakterije za sada nemoj stavljati jer će ih liječenje isto dijelom ubiti (iako je ovaj lijek antiparazitik, djeluje i na njih)
pogotovo što je gotovo pravilo da se, tijekom liječenja icha pojavi, kao sekundarna infekcija, bolest koja se manifestira kao crvenilo i/ili raspadanje peraja
ukratko - ich liječi dosljedo po uputama lijeka, ali najmanje 10 dana, pa onda par dana ništa i onda opet 10 dana
svakako daj ribici vitamine - bilo koji, svi su dobri, no daj joj tijekom liječenja 1,5 doze...
nakon takvog liječenja promijeni radikalno vodu s vodom u koju si stavila dobre bakterije i koja je odstajala barem 24 sata (40, čak 50%) i onda opet kroz tjedan dana dodaj odnosni dio dobrih bakterija u vodu koju budeš mijenjala
očito je da u akvariju imaš uzročnika koji je jedva čekao da se pojavi pri padu imuniteta ribice i samoga akvarija
liječi se cijeli akvarij, dakle, nema micanja ničega iz njega što želiš zadržati
mislim da samo mijenjanje spužvice u filteru nije moglo uzrokovati samo po sebi izbijanje bolesti poput icha već je tu bilo još nečega...

sigurno ćeš dobiti savjete da u vodu staviš malo soli - ja osobno nisam za to, osim ako uspiješ nabaviti sera ectopur i to samo pola doze...naime moje je iskustvo da pajčolankice reagiraju na sol osjetljivije (naročito tibice njihove)
i da, ribica je pajčolankica - lavlje glave "službeno" nemaju leđnu peraju, vrlo lijepa i doista joj želim da brzo ozdravi!
zaboravih - pjege po opremi su alge - njih se izuzetno teško riješiti....osim eventualno da probaš smanjiti period osvjetljenja (što nije loše i inače tijekom liječenja icha napraviti, pa eto, iskoristi priliku) na nekih 8 sati dnevno...ono, dok ima vani svjetla a kad se smrači, ugasi ga i ti...
sretno i javi kako ide