Kolovoz 02, 2025, 14:03:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Co2 Diffuser i ljiga  (Posjeta: 597 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mali Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • Drveni kutak
Co2 Diffuser i ljiga
« u: Listopad 06, 2013, 16:58:39 poslijepodne »
Pozdrav.
Vjerujem da smo se svi susreli s tom pojavom a to je kada se koristi DiY ili kvacas za proizvodnju Co2 na difuzoru se nakuplja ona nekakva ljiga koja onemogućava lijepi prolazak co2 kroz membranu te umjesto sitnih mjehurića koji se lako tope u vodi dobijemo ogromne koji samo isplutaju na površinu. U zadnjih tjedan dana ne znam zašto ali svaki drugi dan moram čistit moj stakleni difuzor jer se sav zaštopa i više nije funkcionalan. Ne znam da li sam baš pogodio nekakav kvasac (Digo) koji radi iznadprosječno puno te ljige ili jednostavno nemam sreće. Sjećam se da mi se to i prije događalo ali ne u tolikoj mjeri. Otprilike jednom tjedno bi čistio difuzor a sad moram svaki drugi dan.

Imao sam spojeno crijevo direkt iz boce u diffusor, bez one druge za brojanje mjehurića pa je eventualno zbog toga moglo biti više ljige. Jučer sam stavio tu drugu bocu jer bi ona mogla poslužiti kao neki dodatni filter ali kifla. Jučer sam čistio difussor a danas imam ljigu na njemu i već mi ne izlazi co2 onak lijepo kako bi trebao.

Ima netko kakvu ideju kako da tu ljigu smanjim. Znam da ju ne mogu maknut jer će je uvijek biti ali bar da je manje ima.
Krajnje je vrijeme za neku bocu a?  :D

Offline ent

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
Odg: Co2 Diffuser i ljiga
« Odgovori #1 u: Listopad 06, 2013, 17:16:47 poslijepodne »
Koristio sam dosta dugo DIY varijantu i nikad nisam imao problema sa tom ljigom.Na prvu bi rekao da je to zbog samo jedne boce ali napisao si da si stavio i drugu pa opet.
Koji recept koristiš?Možda je u njemu problem.  -?

Offline Mali Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • Drveni kutak
Odg: Co2 Diffuser i ljiga
« Odgovori #2 u: Listopad 07, 2013, 13:25:29 poslijepodne »
Ma ne znam ni sam koj recept koristim jer kemijam svaki puta nešto novo. Uglavnom je to 300g šećer i 3g kvasac.