Srpanj 25, 2025, 11:48:36 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kvaliteta vode  (Posjeta: 917 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ogi2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
kvaliteta vode
« u: Ožujak 21, 2006, 19:10:00 poslijepodne »

kupih aquavital multistick po prvi puta da provjerim kvalitetu vode, pa vas molim da savjetom pomognete kaj je dobro, a kaj nije. u akvariju su 6 tetrica, 3 zebrice, 2 platy, 2 corydorasa, jedan sijamski algojed i par silver mollya.

rezulatati su slijedeći:

NO3 između 50 i 100 mg/l. nemrem baš točno odredit nijansu, ali to su veličine jedna do druge.

NO2 nema nijanse, nego samo ili bijelo (to je OK) ili se ofarba. meni je ostala bijela kućica.

total hardness >14

karbonat hardness >15

ph 7,6

kaj je od ovoga dobro, kaj nije i kako to popraviti. hvala na trudu i odgovorima.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
kvaliteta vode
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2006, 09:11:00 prijepodne »
Trebao bi biti N03 manji od 50, al pitanje je koliko je pouzdan tester koji koristis...Ma ako je ribama dobro ne treba te to muciti. Samo mjenjaj vodu redovito, i posisavaj dno. Pozdrav!!!

Offline lula

• Punopravni član
kvaliteta vode
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2006, 10:41:00 prijepodne »

Teško je odrediti boju a iko zna koliko je pouzdan. Mora preporuka je isto da redpovito mijenjaš dio vode i ako je ribama dobro nemoj se brinuti za testere.
Varaždin / Hrvatska

Offline Gizmo

• Punopravni član
kvaliteta vode
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2006, 15:32:00 poslijepodne »
Da se nadovežem na temu, molim i ja za pomoć, amonij mi je normalan, nitrati su mi kritični, tvrdoća i ostalo u granicama, Ph mi je oko 8, ne mogu ga nikako skinuti, ni sa Ph minusom, a koliko sam skužila kad skinem Ph, trebali bi mi se spustiti i nitrati. Bojim se da sam i malo s liječenjem ribica zeznula korisne bakterije. Sve skupa, , da ne spominjem alge i ostalo... i što sada?
Krk/Hrvatska