AKVARIJ:
- 80x30x40, 96l
- oko 22-23 (crko mi je termostat na grijaču, ali ću improvizirt i povisit je)
- neznam, nemam testere
- 2-3 mjeseca (?)
- prve ribice su useljene nakon 2 i pol tjedna
- vodu mjenjam svaki tjedan oko 25 % (prošli tjedan sam zaborvio i voda je ostala stajati 2 tjedna)
- da usisavam dno akvarija (jedno vrjeme nisam jer mi usisavać razronda podlogu)
FILTER:
- filter je unutrašnji (black box 100) , protok je 440 l (barem tako piše)
- čistim ga svaka dva tjedna , osim ako je ajko zmazan onda svaki tjedan, operm ga u vodi koju sam izvuko iz akvarija poslje promjene vode
- od filter materijala imam vatu,grubu i mekanu spužvu, aktivni ugljen (koji više nije aktivan) i keramiku
OSTALA OPREMA:
- imam panj i kamenje i nema nikave sluzi
- grijaču ne radi termostat , zamjenit ću ga čim prije budem mogao
- nemam pumpu za zrak , filter mi mreška površinu
- kapam 1ml Easy Carboa svakih 3-4 dana
- samo FFM i Easy Carbo
STANOVNICI:
- imam 8 platija ( jedan je u karanteni zbog gljivica), 8 koridorasa paleatusa ( dva su umrla , jedan dana drugi na početku tjedna) i 2 ancistrusa
- kod mene su oko 2 mjeseca , nisam siguramn koliko su stare , ali nisu skroz odrasle
- nema "terorista"
- hranim jednom tabletom Tetra WaferMix na dan i 3 listića (malo su veći , pa ih možda i previše hranim) Supervit-a , to sve jedanput na dan
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- lisće odpada,ali bilje ne trune
- nemam alge
- pred mjesec dana sam koristio AlgExit
- koristim Vulkanit , oko 2 cm debljine
- ne koristim tablete za gnojenje bilja
PROMJENE:
- u zadnja 2-3 tjedna sam dodo neke nove biljke iz Zoo Vilija
- nikakve velike promjene u boji i mirisu, samo sam zaboravio mjenajt vodu zadnja dva tjedna
SIMPTOMI:
- popucala leđna peraja ,poteškoće u plivanju, ležanje na boku
- leđna peraja je popucala
- nemože se pomaknuti i stalno leži na boku
- nisam siguran kakav izmet imaju , jerojatno ne kakuju baš kad ih j adođem pogledat (nekad ih ulovim, ali rjetkom pogotovo platije)
- danas , ali prvi je umro u utorak
- ne lječim s ničim
- uginule su dva koridorasa
- s ostalim stanovnicima je sve u redu , osim jedne ženke platija koja ima gljivice ,a li ona je u karanteni